Thomas Cook: Γονάτισε ο «γίγαντας»-Τι γνωρίζουμε-Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Μια εταιρεία σχεδόν 180 ετών κήρυξε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου πτώχευση. Οι επιπτώσεις αλυσιδωτές όχι μόνο στην μητέρα πατρίδα της εταιρείας Tomas Cook, αλλά και σε πολλές άλλες.

Μια απ’ αυτές φυσικά και η Κύπρος, που ήταν δέκτης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από Βρετανία, Σκανδιναβικές χώρες κι όχι μόνο. Με την ανακοίνωση της πτώχευσης δεκάδες

ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει μεταξύ άλλων τους γάμους τους στην Κύπρο, πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση, αφού, όπως αναφέρει ζευγάρι στη Sun, ο γάμος τους είναι σε δύο εβδομάδες, ενώ εξηγούν ότι οι 26 καλεσμένοι τους έχουν ήδη πληρώσει τα εισιτήρια τους για να έρθουν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του με το πέρας έκτακτης σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «είναι γύρω στις 250 χιλιάδες επισκέπτες για όλο το έτος. Σε έσοδα, αν αναλογιστούμε ότι είναι γύρω στα 750 ευρώ η δαπάνη του κάθε επισκέπτη μπορούμε να αναλογιστούμε το μέγεθος». Συνολικά αυτές τις μέρες επρόκειτο να ταξιδέψουν περίπου 3.600 Βρετανοί για τη Μεγάλη Βρετανία με την εταιρεία Thomas Cook οι οποίοι θα ταξίδευαν και από τα δύο αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας.

Εκτίμηση εξάλλου της εφημερίδας Telegraph αναφέρει πως δεν είναι όλοι που βλέπουν αρνητικές επιπτώσεις  από το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Thomas Cook αλλά όπως σε κάθε κρίση έτσι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν χρυσές ευκαιρίες. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών έχει πάρα πολλές πτήσεις που κυνηγούν πολύ λίγους πελάτες.

Οδηγίες προς τους πελάτες της για το κλείσιμο των εταιρειών της Thomas Cook συμπεριλαμβανομένων και της Thomas Cook Airline, δίνει η Τράπεζα Κύπρου.

Ανακοίνωση εξάλλου εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία ενημερώνει τους Κύπριους ταξιδιώτες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα