Test to Stay: Συνάντηση εκπαιδευτικών οργανώσεων πριν την ευρεία σύσκεψη

Συνάντηση πριν από την ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το Test to Stay θα έχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ , ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στα γραφεία της ΠΟΕΔ, και εκεί οι εκπαιδευτικοί θα εκφράσουν τις θέσεις και εισηγήσεις τους για το ζήτημα, ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και η πιθανότητα λήψης μέτρων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Τα βάζουν κάτω και αποφασίζουν για το Test to Stay στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εμμένουν στις απόψεις τους για το νέο μέτρο στα σχολεία και δηλώνουν έτοιμες να ακούσουν τους αρμόδιους για τη διαδικασία.
Μιλώντας στο SigmaLive ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας είπε πως οι όποιες αποφάσεις εφόσον χρειαστούν να παρθούν, θα παρθούν από κοινού με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις.

«Όπως είπαμε και το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορεί εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων να ακυρώνεται ο ορισμό της στενής επαφής εντός των σχολείων και εκτός να ισχύει ο υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός», είπε.

Ο κος Χατζησάββας σημείωσε πως με την απόφασή τους τίθενται ζητήματα υγείας και ασφάλειας στα σχολεία και πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
Από την άλλη ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαράλαμπους ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα προηγηθεί, θα εξεταστούν οι θέσεις της κάθε οργάνωσης για το Test to Stay.

«Δεν γνωρίζουμε τι θα μας πουν σήμερα και εάν δεν ικανοποιηθούμε από τη συνάντηση θα εξεταστούν πιθανόν μέτρα αντίδρασης ωστόσο θα τους ακούσουμε πρώτα», είπε.

Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου εξήγησε πως η θέση τους είναι η ίδια από την αρχή.

«Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά με ασφάλεια. Στη συνάντηση θα πάμε με καλή θέληση και δεν είναι αυτοσκοπός να δημιουργηθεί ζήτημα. Θα πάμε να ενημερωθούμε», σημείωσε  τέλος ο κος Λυσάνδρου.

Υπενθυμίζεται πως η ευρεία σύσκεψη για το Test to Stay θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το απόγευμα και θα συμμετάσχουν, οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας, εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανωμένοι γονείς για τη διαδικασία λειτουργίας του μέτρου Test to Stay στα σχολεία.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα