Tελ Αβίβ και Χάιφα ήταν οι στόχοι προσομοίωσης του νέου drone Arash-2

Τελ Αβίβ και Χάιφα ήταν οι στόχοι προσομοίωσης του νέου ιρανικού drone Arash-2, δήλωσε ο Αρχηγός των Ιρανικών Χερσαίων Δυνάμεων υποστράτηγος Κιομάρς Χεϊνταρί.

Συγκεκριμένα, σε ειδική εκπομπή που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την κρατική ιρανική τηλεόραση, ο υποστράτηγος Κιομάρς Χεϊνταρί, Αρχηγός των Χερσαίων Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, αναφερόμενος εκτενώς στις δυνατότητες του νέου ιρανικού drone Arash-2, δήλωσε ότι «επιχειρήσεις κατά του Τελ Αβίβ και της Χάιφας αποτέλεσαν βασικό κριτήριο των τεχνικών προδιαγραφών του νέου αυτού στρατιωτικού πτητικού μέσου κατά τη

διαδικασία της κατασκευής του».

Ο Χεϊνταρί πρόσθεσε ότι «απλώς περιμένουμε να μας δοθεί η κατάλληλη διαταγή για να θέσουμε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό μας σχέδιο. Το νέο drone Arash-2 είναι ικανό να αντιμετωπίσει επιτυχώς πολλαπλά εχθρικά πλήγματα προτού φτάσει στον τελικό του στόχο», καταλήγοντας ότι «θα είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε περισσότερες δυνατότητές του στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Αρχηγός της Μοσάντ: Αποτρέψαμε τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο κατά Ισραηλινών

Ο Ιρανός υποστράτηγος τόνισε ότι οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης αποτελούν «τον πλέον υποδειγματικό στρατιωτικό σχηματισμό σε σύγκριση με τις ένοπλες δυνάμεις των υπολοίπων χωρών της περιοχής». Αναφέρθηκε ειδικότερα στον στόλο των drone που διαθέτουν οι ιρανικές δυνάμεις λέγοντας ότι «τα χερσαία στρατεύματα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης του προγράμματος κατασκευής και εκτόξευσης drone». «Φυσικά διαθέτουμε drone που καλύπτουν μικρότερες αποστάσεις, αλλά υπάρχουν και drone που καλύπτουν μέγιστο στρατηγικό βάθος φτάνοντας περί τα 2.000 χιλιόμετρα», διευκρίνισε.

Ο Χεϊνταρί προειδοποίησε ότι «οι αντίπαλοι του Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν θα διαπράξουν το λάθος να επιτεθούν, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τον εξοπλισμό και τα οπλικά μας συστήματα που είναι ιρανικής παραγωγής για τους κόψουμε τα πόδια και τα χέρια. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα επιτρέψουμε στους εχθρούς μας να πάρουν το πάνω χέρι και ότι εμείς θα διατηρήσουμε την υπεροπλία μας» κατέληξε ο Ιρανός υποστράτηγος.

Οι δηλώσεις Χεϊνταρί στην κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδόθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του Αρχηγού της Μοσάντ, Ντέντι Μπαρνέα, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ισραηλινό Πανεπιστήμιο Ράιχμαν, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ και οι μυστικές του υπηρεσίες δεν θα δεσμεύονται από το περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας Ιράν-Δύσης για τον διεθνή έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της κυβέρνησης της Τεχεράνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα