Tανέρ Ντερβίς: «Το Εβκάφ είναι ο ιδιοκτήτης των Βαρωσίων»

Η περίκλειστη πόλη των Βαρωσιών μπορεί να ανοικοδομηθεί βάσει του σχεδίου του Εβκάφ το οποίο είναι ο ιδιοκτήτης της περιοχής, υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του τ/κ ιδρύματος, Τανέρ Ντερβίς.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του Εισηγητή της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα των Βαρωσίων, Πιέρο Φασίνο στην Κύπρο, ο κ. Ντερβίς υποστήριξε ότι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και

αποζημίωσης προσφέρονται στη βάση του «νόμου».

Υποστήριξε πως σε αυτό το πλαίσιο οι Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ, οι ειδικοί σύμβουλοί τους για το Κυπριακό, οι Προέδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας «έχουν διαφωτιστεί για τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του τ/κ λαού». Είπε ακόμη ότι ο κ. Φασίνο ενημερώθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Βαρωσίων με επιστολή που του έχει σταλεί.

Όπως υποστήριξε, στην επιστολή επεξηγείται με λεπτομέρεια ότι «τα Βαρώσια ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Εβκάφ που είναι εγγεγραμμένο σύμφωνα με τους νόμους της Κύπρου». Ισχυρίστηκε ότι η κατοχή των Βαρωσίων από τους Ε/κ «παραβιάζει τους κυπριακούς νόμους», όπως είπε.

«Τα Βαρώσια μπορούν να ανοικοδομηθούν στο πλαίσιο του σχεδίου που θα αναπτυχθεί από το Εβκάφ, το οποίο υπό το καθεστώς του ιδιοκτήτη έχει το δικαίωμα να το μεταφέρει στην κυριότητά του στη βάση του νομικού συστήματος που ισχύει σε όλο το νησί», υποστήριξε καταλήγοντας ο Ντερβίς.

Διαβάστε επίσης 

Βατάν: Τις θέσεις τους για το Βαρώσι προωθούν οι Τ/κ σε διάφορα φόρα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tανέρ Ντερβίς, Το Εβκάφ, Βαρωσίων,Taner ntervis, to evkaf, varosion