SOS για την ασφάλεια των παραλιών

Την άμεση στελέχωση των παραλιών της επαρχίας Πάφου με Ναυαγοσώστες, εισηγείται ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Είναι αδιανόητο μετά και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για 11μηνη εργοδότηση των Ναυαγοσωστών, να έχουμε μπει στον Μάρτιο, οι παραλίες μας να έχουν ξεκινήσει να κατακλύζονται με ντόπιους και ξένους κολυμβητές και να παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτες. Μετά και την τελευταία σύσκεψη που έγινε στην Επαρχιακή Διοίκηση, υπάρχει η καλή πρόθεση από την Έπαρχο Μαίρη Λάμπρου για να πάνε άμεσα τουλάχιστον στις κύριες παραλίες οι ναυαγοσώστες,

όμως, δυστυχώς, από πλευράς Δήμου Πάφου, τουλάχιστο για την ώρα δεν υπάρχει η ανάλογη πρόθεση, κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης. Ακόμη και το ωράριο που ισχύει τώρα στα Δημοτικά Μπάνια, με μόλις ένα ναυαγοσώστη από τις 6.30 μέχρι τις 11.00 π.μ. είναι επιεικώς απαράδεκτο και θα πρέπει άμεσα να εφαρμοσθεί η εισήγηση του Αρχιπλοιάρχου Κώστα Φυτίρη για στελέχωση της πιο δημοφιλούς παραλίας της Πάφου με τρεις ναυαγοσώστες...!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κολυμβητών, ο Αρχιπλοίαρχος Κώστας Φυτίρης ανέλαβε όπως ετοιμάσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής, για να επανδρωθούν τα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας με ναυαγοσώστες. Ήδη στην Πάφο ξεκίνησαν εκπαίδευση 18 ναυαγοσώστες, με στόχο την ασφάλεια πρωτίστως του αεροδρομίου, αλλά και των παραλιών.

Πρέπει να θεσμοθετηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής που έχει ανατεθεί στον Αρχιπλοίαρχο Φυτίρη, αφού μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η Πάφος φιλοξενεί το 1/3 των τουριστών παγκυπρίως, γι' αυτό και μόνο οφείλουμε να προσφέρουμε ποιότητα και ασφάλεια στις παραλίες μας, κατέληξε ο πρόεδρος των κολυμβητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα