22χρονη έβαλε φωτιά στο πατρικό της στα κατεχόμενα

Η συζήτηση του «προϋπολογισμού» στην «επιτροπή οικονομικών» της «βουλής» και τα στοιχεία που ακούστηκαν χθες, κυριαρχούν σήμερα στον τ/κ Τύπο, που προτάσσει διαφορετικά νούμερα. Αναφορά γίνεται και στην παρουσία ιμάμηδων από τουρκικά τάγματα σε τζαμιά στην τ/κ πλευρά, τα προβλήματα γεωργοκτηνοτρόφων μετά τη διακοπή βασικών επιδοτήσεων κ.ά.


Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Γιατί δεν μπόρεσαν να συλληφθούν τα 9 άτομα;», απευθύνει το ερώτημα για τους 9 που αναζητούνται ακόμα για τα επεισόδια της 22ας Ιανουαρίου στη «γενική διεύθυνση αστυνομίας» που – όπως γράφει – σιωπά, ενώ επικρίνει

και την «εισαγγελία» που δεν έχει ακόμα ερευνήσει τον φάκελο γι' αυτούς που ανέβηκαν στην οροφή της «βουλής». Σε άλλο θέμα γράφει ότι με απόφαση του «υπουργού εργασίας» οι ώρες εργασίες στις οικοδομές και τα εργοτάξια ορίστηκαν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Αλλού γράφει ότι έγινε έρευνα για τους λογαριασμούς του πρώην «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν από το «τμήμα συναλλάγματος» και εντοπίστηκε «μη φυσιολογική κίνηση», με τον σχετικό φάκελο να έχει παραπεμφθεί στην «εισαγγελία».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «120 εκ ΤΛ στις υπερωρίες», αναφέρεται στην έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στην αρμόδια «επιτροπή» της «βουλής» και παραθέτοντας διάφορα νούμερα και στοιχεία γράφει ότι το «κράτος» βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας. Αλλού γράφει ότι περιορίστηκαν οι ώρες εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μία 22χρονη έβαλε φωτιά στο πατρικό της, επειδή μάλωσε με τον πατέρα της για τα έξοδα επιδιόρθωσης του σπιτιού.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Παραδόθηκαν τα τζαμιά σε αδελφότητες», γράφει ότι μέλη του τάγματος του Τζιουμπελί Αχμέτ Χότζια, με την άδεια του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», κάνουν τα κηρύγματα σε σημαντικά τζαμιά στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ΤΛ (6.000 ευρώ) σε άτομα που μετέφεραν παράνομα κρέας από τον «νότο». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόπειρα της 22χρονης να βάλει φωτιά στο σπίτι του πατέρα της.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κόπηκε η φλέβα των παραγωγών», γράφει ότι οι παραγωγοί θα διαμαρτυρηθούν στο «υπουργείο δημοσιονομικών» για την μη παροχή χρηματικής βοήθειας για το αιγοπρόβειο γάλα και για την αγορά φυτοφαρμάκων και σποράς μέσω του «ταμείου γεωργικής ασφάλισης». Αλλού αναφέρει ότι κοντά στον κυκλικό κόμβο της Μιας Μηλιάς μελετάται η δημιουργία υπέργειας διάβασης, για να αντιμετωπιστούν τα ατυχήματα με τους πεζούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τιμή του κιλού στα αγγουράκια έφτασε σε 15 μέρες από 50 κουρούς (υποδιαίρεση της ΤΛ) στα 10 ΤΛ (2,5 ευρώ).

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το χρέος του κράτους: 18 δις 800 εκ ΤΛ (4,7 δις ευρώ)», αναφέρεται στη συζήτηση του «κρατικού προϋπολογισμού» στη «βουλή» και προσθέτει στοιχεία για την οικονομική βοήθεια από την Τουρκική Δημοκρατία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όσο διαρκεί η δικαστική υπόθεση του «δήμου» Λευκωσίας με τα 4 καμπαρέ που έκλεισαν, τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά με ενδιάμεση απόφαση του «δικαστηρίου». Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις των γονιών μιας 38χρονης που πέθανε ενώ εγχειριζόταν σε ιδιωτική κλινική, με την εκδίκαση της υπόθεσης να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, 13 μήνες μετά το συμβάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα