Ride-on: Κύπρος- Ισραήλ σε καινούρια διαδρομή

Γιορτάζοντας μια «Ζωή Xωρίς Όρια» αντικατοπτρίζει ακριβώς το πνεύμα των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Φέτος, εμείς, στην Πρεσβεία του Ισραήλ, επιλέξαμε να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ με ένα διαφορετικό τρόπο, στρέφοντας το βλέμμα στην κυπριακή κοινωνία και ωθώντας τη διμερή συνεργασία σε μια νέα διάσταση.

Σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ξεκινούμε

μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την παραποδηλασία στην Κύπρο. Με σλόγκαν "Ride On – Ζωή Χωρίς Όρια", θέλουμε να μοιραστούμε την προσωπική ιστορία και τις εμπειρίες ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Ο Νάτι Γκρούμπεργκ, Ισραηλινός παρα-ποδηλάτης και μέλος της Ισραηλινής Εθνικής Παρα-ολυμπιακής Ομάδας, κατάφερε με σκληρή και επίμονη δουλειά να αποκτήσει τον τίτλο του μοναδικού Ισραηλινού IROΝMAN τριαθλητή, διάκριση που πέτυχε χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του.

Η προσωπική ιστορία του Gruberg, δεν επικεντρώνεται σε σωματικές αναπηρίες και ελλείψεις, αλλά σε ικανότητες, οράματα και επιτεύγματα. Η αφήγηση του στοχεύει να εμπνεύσει όσους θα τον ακούσουν, να αμφισβητήσουν όσα τους περιορίζουν, για να μπορέσουν να «πετάξουν».

Βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία και εμπειρία του Ισραήλ, το οποίο έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο τεχνολογικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δομών, σε σχέση με την κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρίες, έχουμε διδαχθεί ότι ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ΑμΕΑ. Η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες, μπορεί να ενίσχυσει και να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμησή και την αποφασιστικότητά αυτών των ατόμων.

Η Παραολυμπιακή Επιτροπή του Ισραήλ και η Ισραηλινή Οργάνωση Αθλητισμού για Ατόμα με Αναπηρίες, δραστηριοποιούνται σε 19 διαφορετικά είδη αθλημάτων. Στο Ισραήλ υπάρχουν μερικοί από τους καλύτερους αθλητικούς ομίλους για ΑμΕΑ παγκόσμια, με εξαιρετικές επιδόσεις σε αριθμό αθλημάτων, ακόμα και σε extreme sports, καθώς επίσης και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο τομέας του αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ Ισραηλινών και Κυπρίων αθλητών, που θα ευδοκιμήσει τα επόμενα χρόνια.

Οι κρατικές υπηρεσίες του Ισραήλ, επενδύουν έμπρακτα στην ενίσχυση των προσπαθειών για εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων για προσβασιμότητα. Ένα ολόκληρο οικοσύστημα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακών εφευρέσεων. Για παράδειγμα, το "ReWalk Exoskeleton", πρώτη εγκεκριμένη συσκευή που βοηθά τους παραπληγικούς να σταθούν και να περπατήσουν. Και σ’ αυτό τον τομέα υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας.

Οι εκδηλώσεις για την εκστρατεία "Ride On-Ζωή Χωρίς Όρια" θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, ξεκινώντας με μια ομιλία ανοιχτή στο κοινό, ένα εργαστήρι σχετικά με τη χρήση χειρήλατων και την διεξαγωγή ποδηλατικού γύρου.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας και να «πετάξετε» μαζί με τον Nati Gruberg και τους Κύπριους ποδηλάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα