Κατεβαίνουν σε απεργία οι εργαζόμενοι στον Συνεργατισμό

Πολύ κοντά στο ενδεχόμενο κα κατέλθουν σε απεργία την ερχόμενη εβδομάδα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Συνεργατισμό, με τις συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ να έχουν εισηγηθεί τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", οι συντεχνίες αναμένεται να λάβουν απόφαση μετά την τριήμερη εκλογική διαδικασία που ξεκινάει τη Δευτέρα σε όλα τα

Συνεργατικά ιδρύματα.

Οι εργαζόμενοι στον Συνεργατισμό διεκδικούν τη σταδιακή επιστροφή μέρους των μισθολογικών αποκοπών, με τις οποίες έχουν επιβαρυνθεί στο πλαίσιο της έκτακτης ειδικής συμφωνίας για την περίοδο 2014-2018.

Η πρόταση η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία, αναμένεται σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις να εγκριθεί, καθώς αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι επαρχιακές συγκεντρώσεις.

Όπως τονίζουν, οι ίδιοι έχουν στηρίξει την πορεία του Συνεργατισμού με σχετική εισφορά η οποία τους επεβλήθη, η οποία ανέρχεται στα €100 εκατ. μέχρι τώρα, ποσό που μεταφράζεται σε μειώσεις μισθών, ύψους 15% κατά μέσο όρο και πάγωμα των προσαυξήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, επίσης, τη συνομολόγηση ενιαίας συλλογικής σύμβασης και την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και ομοιόμορφων όρων εργοδότησης για το σύνολο του προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα