REACTION: Εκδηλώσεις για θύματα των οδικών συγκρούσεων

Πέραν των 3000 ατόμων σκοτώνονται σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα στους δρόμους σε οδικές συγκρούσεις, ενώ εκατοντάδες είναι τα θύματα σε Κύπρο και Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION Youth for the Prevention με την υποστήριξη των αρμόδιων φορέων στην Κύπρο, την Ελλάδα

και στο εξωτερικό προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στα θύματα των οδικών συγκρούσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Οδικών Συγκρούσεων, όπως καθορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 15η Νοεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις φέτος στην Κύπρο αφιερώνονται στους εθνοφρουρούς που χάθηκαν τόσο άδικα στην άσφαλτο.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε δέηση για τους τραυματίες και μνημόσυνο για τους νεκρούς των οδικών συγκρούσεων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου (Αρχάγγελος) στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και συγγενών των θυμάτων.

Στις 5:00μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον πεζόδρομο Λήδρας &Ονασαγόρου, με άναμμα κεριών εις μνήμη των θυμάτων στην παρουσία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου, βουλευτών, πρέσβεων, συγγενών θυμάτων και άλλων προσκεκλημένων.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα