PwC: Χορηγός του Παγκόσμιου Τελικού ClimateLaunchpad 2017

Η PwC Κύπρου συμμετείχε ως αποκλειστικός Πλατινένιος Χορηγός στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών πράσινης τεχνολογίας ClimateLaunchpad, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Ως στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP, του αρμόδιου φορέα διοργάνωσης του διαγωνισμού στη χώρα μας, η PwC

Κύπρου παρείχε έμπρακτη στήριξη στο διαγωνισμό καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του. Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη και μέλη του οργανισμού συμμετείχαν εθελοντικά για να στηρίξουν το ClimateLaunchpad σε ότι αφορούσε την ομαλή διοργάνωσή του. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του οργανισμού στο διήμερο bootcamp στην Ακτή Κυβερνήτη τον Ιούνιο με τέσσερις εθελοντές-μέλη της PwC που παρείχαν χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση, καθώς και η φιλοξενία του αντίστοιχου εθνικού τελικού του διαγωνισμού στα κεντρικά του γραφεία στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τελικού, η PwC Κύπρου απένειμε στην ομάδα «Vienna Textile Lab» από την Αυστρία, το βραβείο«Audience Award», έπειτα από σχετική ψηφοφορία του κοινού.

Κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου του κοινού, ο Διευθύνων Σύμβουλός της PwC Κύπρου, κ. Ευγένιος Ευγενίου, τόνισε τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Κύπρο. «Η PwC Κύπρου συμμετέχει με υπερηφάνεια σε αυτήν την πρωτοποριακή διοργάνωση. Μέσα από αυτές τις δράσεις αλλά και την εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων μας, επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος για την ανάπτυξη καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη προώθηση του τομέα πράσινης τεχνολογίας», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυπριακή ομάδα «Grow Green» η οποία είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο και στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Junior Achievement κέρδισε το βραβείο στη θεματική ενότητα “Sustainable Land Use”.

Το ClimateLaunchpad είναι μια πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας, που έχει ως στόχο την ανάδειξη του τομέα της πράσινης τεχνολογίας και την παροχή βοήθειας σε νεοφυείς επιχειρηματίες του κλάδου για να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού κέρδισαν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιτάχυνσης πράσινων start-ups αλλά και σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης που υλοποιεί, η PwC Κύπρου στηρίζει διαχρονικά κυπριακούς οργανισμούς που έχουν ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα