Pokka ΑΕ Καραβά: Στη Λεμεσό θα είναι αλλιώς

Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και την κατάκτηση των δυο πρώτων σετ, η Pokka ΑΕ Καραβά δεν τα κατάφερε στην Τσεχία χάνοντας με 3-2 σετ από την Fatra Zlin για τη φάση των 16 του CEV Challenge Cup Ανδρών. Η ομάδα μας έδειξε όμως στη Sportovni Hala Zlin ότι μπορεί στον επαναληπτικό του «Σπύρος Κυπριανού» σε 14 βράδια να πάρει την πρόκριση για τους «8». Στον αγώνα

έγινε πραγματική μάχη με την τσεχική ομάδα να αντιδρά και να κερδίζει στο τέλος . Η προσφυγική ομάδα επιζητεί στον επαναληπτικό δυο αποτελέσματα νίκης με 3-0 ή 3-1 για να περάσει.

Ενδεχόμενη νίκη της με 3-2 θα οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ. Πολύ δυνατά μπήκε στο πρώτο σετ η ομάδα μας προηγούμενη με 0-2. Στη συνέχεια του πρώτου σετ, οι Τσέχοι ανασυντάχθηκαν και το σετ πήγαινε πόντο –πόντο, με την ομάδα της Fatra να οδηγεί τον αγώνα στο πρώτο τεχνικό τάιμ –άουτ προηγούμενη 8-7.

Το πρώτο σετ συνέχισε να προσφέρει συγκινήσεις με την Pokka ΑΕ Καραβά να στέκεται πολύ καλά προηγούμενη 10-11. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ και στα μέσα του πρώτου σετ ήταν ισόπαλες 13-13. Ένα ξέσπασμα της Fatra Zlin έφερε τους Τσέχους μπροστά με 15-13, αλλά η αντίδραση της ομάδας μας ήταν άμεση ισοφαρίζοντας 15-15, αλλά οι Τσέχοι πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενοι εκ νέου με 16-15.

Το πρώτο σετ συνέχισε να είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφηναν τους Τσέχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους (17-16, 18-18). Μάλιστα, η ομάδα μας με σερί 1-3 προηγήθηκε 18-19 βάζοντας πίεση στους Τσέχους. Παρά την πρόσκαιρη ισοφάριση της Fatra, η ομάδα του Καννεστράτσι προηγήθηκε 19-21. Το πρώτο σετ πήρε στο τέλος μια «άγρια ομορφιά» με την ομάδα της Pokka ΑΕΚ να διατηρεί προβάδισμα δυο πόντων 21-23, 22-24 και να παίρνει πανηγυρικά το πρώτο σετ με 23-25 σε 28 λεπτά. Το Ο-1 για την ομάδα μας βάζει βάσεις πρόκρισης.

Λύση σε όλα είχε η Pokka ΑΕΚ

Με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα μας μπήκε στο δεύτερο σετ. Την ίδια ώρα οι Τσέχοι της Fatra θέλησαν να επιστρέψουν στην υπόθεση πρόκριση ισοφαρίζοντας. Όπως και στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο στα αρχικά στάδια με τις άμυνες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα. Η Pokka ΑΕΚ έδειχνε να πατά και στο δεύτερο σετ καλύτερα και προηγήθηκε με 6-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ.

Με την επανέναρξη του αγώνα η τσεχική ομάδα μπήκε δυνατά ισοφαρίζοντας 8-8 και το ντέρμπι συνεχίστηκε για τα καλά. Νέο επιθετικό ξέσπασμα των «κιτρινόμαυρων» τους φέρνει στην πρωτοπορία 10-12 βρίσκοντας λύση σε κάθε πρόβλημα που έθετε η Fatra.

Παρά την ισοφάριση από τους «μπλε» του Ζλιν με 13-13 οι «κιτρινόμαυροι» δεν πτοήθηκαν και πήγαν στο δεύτερο τεχνικό ταιμ – άουτ με αέρα τριών πόντων 13-16. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συνέχεια για την ομάδα του Καραβά που προηγήθηκε με 16-20 και αργότερα απέκτησε αβαντάζ πέντε πόντων 18-23 δείχνοντας ότι δεν θα τις ξεφύγει το δεύτερο σετ. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν μείωσαν σε 20-23, αλλά οι παίκτες της ομάδας μας κατάφεραν να πάρουν και το δεύτερο σετ με 20-25 σε 27 λεπτά έκαναν το 0-2 παγώνοντας στην κυριολεξία την Sportovni Hala Zlin.

Μίλησε η έδρα

Με το 0-2 υπέρ της η Pokka ΑΕ Καραβά ήταν αποφασισμένη να τελειώσει τη νίκη και να πάρει γερό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», αλλά στην πορεία ήλθε η αντίδραση των Τσέχων. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ στα αρχικά στάδια, αφού οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία (4-5, 6-5, 6-7), με τους Τσέχους να επιστρέφουν στον πάγκο για το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ του τρίτου σετ προηγούμενοι 8-7.

Η ομάδα της Fatra κάτω από την πίεση του 0-2 έπαιξε σε αυτό το σημείο καλύτερο βόλεϊ και προηγήθηκε 11-8. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Καννεστράτσι υπέπεσαν σε λάθη μένοντας πίσω στο σκορ. Η διαφορά των τριών πόντων που πήραν οι Τσέχοι «ξύπνησε» την ομάδα μας που μείωσε σε 13-12 και αφού βελτίωσε την υποδοχή της και τέλειωσε τις φάσεις, ισοφάρισε σε 14-14, αλλά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ ήταν πίσω στο σκορ με 16-15.

Το τρίτο σετ πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις αφού η Pokka ΑΕ Καραβά ήθελε να τελειώσει την υπόθεση νίκη και η Fatra να μείνει ζωντανή γι’αυτό δόθηκε πραγματική με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (17-17, 19-19, 20-20, 21-21). Η Fatra κατόρθωσε να προηγηθεί με 23-21 αναγκάζοντας τον Καννεστράτσι να πάρει τάιμ –άουτ. Η επιστροφή στο taraflex δεν άλλαξε πολλά με την Fatra πιο οργανωμένη να κερδίζει με 25-22 σε 24 λεπτά και να μειώνει σε 1-2 στα σετ.

Η κατάκτηση του τρίτου σετ βοήθησε την Fatra να μπει με ανεβασμένη ψυχολογία στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε με 4-2 και να διατηρεί ισχνό προβάδισμα δυο πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ 8-6.

Το σετ όπως και τα άλλα τρία πρόσφερε θέαμα και συγκινήσεις με την Fatra να διατηρεί το προβάδισμα και να ξεφεύγει 23-19 κάνοντας δύσκολο το έργο της Pokka ΑΕ Καραβά για την κατάκτηση του σετ. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι Τσέχοι πιο αποφασιστικοί πήραν το σετ με 25-20 σε 28 λεπτά ισοφάρισαν 2-2 και οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι –μπρέικ.

Όλα θα κρίνονταν στο πέμπτο και καθοριστικό σετ. Στα πρώτα στάδια του τάι – μπρέικ οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο (2-2, 3-3, 4-4, 5-5) δείχνοντας ότι τα πάντα θα κρίνονταν σε μια κλωστή. Η Pokka ΑΕ Καραβά παίζοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Τσέχων πήγε στο τεχνικό ταιμ – άουτ προηγούμενη με 6-8.

Η αντίδραση των Τσέχων ήταν άμεση, αφού με σερί 5-0 προηγήθηκαν 11-8 και έγιναν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του σετ και της νίκης. Η Pokka ΑΕ Καραβά έδειξε ψυχικά αποθέματα μείωσε σε 13-12, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει το σετ χάνοντας με 15-12 σε 13 λεπτά και τον αγώνα με 3-2 σετ.

Τα σετ: 3-2 (23-25 20-25, 25-22,25-20, 15-12)

Fatra Zlin: Ούρτσουτουλ, Βάσιτσεκ, Μπάρακ, Κόλατ, Νάβλατσιλ, Μίσουτς, ‘Ορμτσαλεκ (Λίμπερο).

Pokka ΑΕ Καραβά (Χόρχε Καννεστράτσι): Χουόζας, Κνέζεβιτς, Ράμμα, Σάντζεθ, Αντωνιάδης, Χριστοφή, Χατζηδαμιανού (Λίμπερο) Αλλαγές: Χατζηφιλίππου, Μιτσής, Ράντιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα