OΣΑΚ και επιστήμονες ενώνουν δυνάμεις απαντώντας ερωτήματα για την πανδημία

«Ας το συζητήσουμε …είναι απλό»  τιτλοφορείται η εκστρατεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) σε συνεργασία με επιστήμονες, για να λυθούν απορίες και προβληματισμοί του κοινού για την πανδημία.

Σε ανακοίνωση του ΟΣΑΚ αναφέρεται ότι αναγνωρίζοντας την ανάγκη του κοινού να λύσει απορίες και να συζητήσει τους προβληματισμούς του σε σχέση με την πανδημία γενικά και τον εμβολιασμό ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζήτησε και εξασφάλισε τη  συνεργασία επιστημόνων οι οποίοι είναι έτοιμοι να εξηγήσουν και να δώσουν ειλικρινείς

απαντήσεις.

"Πρόθεσή τους να ενημερώνουν με πλήρη διαφάνεια, λέγοντας την αλήθεια και δίνοντας τις συμβουλές τους, στον κάθε πολίτη ξεχωριστά", αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η εκστρατεία θα κρατήσει για όσο διάστημα χρειαστεί με στόχο να να περάσει στους πολίτες, μεταξύ άλλων, το αίσθημα της υπευθυνότητας αλλά και τις αρχές της αλληλεγγύης, "αφού όπως στην περίπτωση της πανδημίας έχει περίτρανα αποδειχθεί, δεν αρκεί ο καθένας να προστατεύει το δικό του εαυτό αλλά οφείλει να προστατεύει και τους γύρω του".

Η εκστρατεία της ΟΣΑΚ προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, εμπλουτίζεται και εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα ετοιμάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη διάθεση των πολιτών θα βρίσκεται η σελίδα της ΟΣΑΚ στο FACEBOOK στην οποία θα μπορούν οι πολίτες να αποστέλλουν μηνύματα με απορίες, ανησυχίες, φόβους και προβληματισμούς γύρω την πανδημία, τα εμβόλια και τον εμβολιασμό.

Η ΟΣΑΚ θα υποβάλλει τις ερωτήσεις/απορίες ή ανησυχίες  στην ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά μέλη της ΣΕΕ, προσωπικοί γιατροί ενηλίκων και παιδιών του ΓεΣΥ, γιατροί της πρώτης γραμμής στους θαλάμους covid και επιστήμονες με αντικείμενο τη φαρμακολογία.

Όλες οι απαντήσεις των ειδικών, θα τυγχάνουν της απαραίτητης επεξεργασίας, θα αναρτώνται στην ειδική ιστοσελίδα και θα αποστέλλονται ως δελτία τύπου στα ΜΜΕ ώστε να υπάρχει ταυτόχρονη και ευρεία ενημέρωση όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις μεταλλάξεις

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα