Oικολογική σήμανση σε αλιευτικά προϊόντα εξετάζει η Κομισιόν

Έκθεση για τη σκοπιμότητα και τη μέθοδο της οικολογικής σήμανσης στην ΕΕ για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, υιοθέτησε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι τα οικολογικά σήματα για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας αποτελούν ένα τρόπο για τη βελτίωση της διαχείρισης της αλιείας και ως εκ τούτου επεξεργάζεται τρεις επιλογές: την ενίσχυση των υπαρχόντων σημάτων, τις ελάχιστες προδιαγραφές των συγκεκριμένων προϊόντων, και τη θέσπιση ενός πανευρωπαϊκού συστήματος οικολογικής σήμανσης.

Τα σήματα σε όποια μορφή και αν έχουν στο τέλος

θα παρέχουν πληροφορίες στους καταναλωτές, όπως τη διαβεβαίωση ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες. Η Κομισιόν εκτιμά επίσης ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί η κοινοτική αλιεία να αυξήσει το μερίδιό της στο κοινό των καταναλωτών που επιλέγουν με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια.

Η έκθεση δεν διαπιστώνει καμία απόδειξη της ρητής αποτυχίας της αγοράς ή σημαντικών ρυθμιστικών κενών στη συγκεκριμένη αγορά. Η έκθεση θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο των κρατών μελών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για διαβούλευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα