Oι μοναχικότερες οντότητες στον κόσμο

Την ώρα που οι φαροφύλακες παραμένουν ορόσημα μοναχικότητας, οι σύγχρονες κοινωνίες κάνουν ότι μπορούν για να απομονώσουν κι άλλο τους ανθρώπους, μετατρέποντάς τους στα πιο μοναχικά πλάσματα της Φύσης.

Ωστόσο, οντότητα μπορεί να είναι η ίδια η φύση, τα ζώα και τα συνεπακόλουθά της.

Το δέντρο Τενερέ

Ένα μοναχικό δέντρο ήταν άλλοτε το καλύτερο τροχιοδεικτικό της Σαχάρας, καθώς παρέμενε το μόνο είδος βλάστησης σε μια ακτίνα 400 χιλιομέτρων! Εκεί έστεκε αγέρωχα εδώ και 300 χρόνια, καθώς οι ρίζες του είχαν βρει τον δρόμο για μια φυσική πηγή νερού.

Γνωστότατο σε όλη

την επικράτεια της Σαχάρας, το Τενερέ συνάντησε βίαιο και αιφνίδιο θάνατο όταν ένας μεθυσμένος οδηγός κατάφερε το ακατόρθωτο: να τρακάρει πάνω στο μοναδικό εμπόδιο σε μια έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων! Ο κορμός του ζει πια στο Εθνικό Μουσείο του Νίγηρα και ένα μεταλλικό άγαλμα έχει πάρει τη θέση του στην έρημο.

Η φάλαινα 52 Μπλε

Η 52 Μπλε, είναι η μοναχικότερη φάλαινα του κόσμου, καθώς τη φωνή της δεν την ακούει κανείς. Την ώρα που οι φάλαινες μιλούν σε συχνότητες 10-39 Hz, η Μπλε φάλαινα εκπέμπει στα 52 Hz, κάτι που σημαίνει ότι καμιά άλλη φάλαινα δεν μπορεί ούτε να την ακούσει ούτε να συνειδητοποιήσει την ύπαρξή της! Ακόμα και εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε δει ποτέ τη μοναχική φάλαινα, έχοντας ακούσει μόνο την απεγνωσμένη λαλιά της σε σόναρ.

Οι φωνές της 52 Μπλε δεν συνοδεύονται ποτέ από άλλες φαλαινοφωνές, καθώς είναι καταδικασμένη να περιπλανιέται στους ωκεανούς μόνη και έρημη.

Ο Άνθρωπος της Τρύπας

O "άνθρωπος της τρύπας" συνηθίζει να σκάβει τρύπες 2 μέτρων στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, όπου ζει ως ο τελευταίος πιθανότατα μιας τοπικής φυλής που δεν υπάρχει πια. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει ποτέ μαζί του και ότι τον αφορά είναι εικασίες και υποθέσεις.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων της Βραζιλίας, ωστόσο, ερεύνησε το θέμα και έμαθε ότι οι παράνομοι υλοτόμοι ήταν αυτοί που ισοπέδωσαν με τις μπουλντόζες τους το χωριό του, αφήνοντάς τον ενδεχομένως τον τελευταίο της γηγενούς φυλής.

Ο ίδιος θεσμός ισχυρίστηκε κατόπιν ότι ο μυστηριώδης άντρας πρέπει να έχει επιβιώσει από δύο διαφορετικές σφαγές.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα