O νέος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Σε πέντε φάσεις θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα.


Με νέο τρόπο, και πέντε συνολικά φάσεις, θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α' κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος" την νέα αγωνιστική περίοδο 2015-16.
Στην Α' φάση θα έχουμε ένα πρωτάθλημα όπου όλες οι ομάδεςθα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλές αναμετρήσεις.
Με το τέλος της πρώτης φάσης θα χωριστούν οι ομάδες σε δύο ομίλους. Στον πρώτο όμιλο (πρωταθλήματος) θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις

θέσεις 1-4 και στο δεύτερο όμιλο(διαβάθμισης) οι ομάδες με θέσεις 5-8 της Α' φάσης.
Στην Β' φάση λοιπόν οι ομάδες θα δώσουν ξανά διπλούς αγώνες με όλες τις ομάδες του ομίλου τους. Μετά την τελική βαθμολογία, θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει η Γ' φάση των playoffs.
Η Γ' φάση (προημιτελικά) θα περιλαμβάνει δύο αγώνες. Ο πρώτος θα είναι ανάμεσα στην 3η στην βαθμολογία ομάδα του Α' ομίλου απέναντι στην 2η ομάδα του Β' ομίλου. Ο δεύτερος αγώνας θα είναι ανάμεσα στην 4η ομάδα του Α' ομίλου και στην 1η ομάδα του Β' ομίλου. Η πρώτη ομάδα που θα παίρνει δύο νίκες θα προκρίνεται στην επόμενη φάση. Πρέπει να σημειώσουμε πως στην Γ' φάση δεν θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-2 στον Α' όμιλο. Παράλληλα, οι ομάδες που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση στον Β’ όμιλο, θα αγωνιστούν σε μεταξύ τους αγώνες για την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Στην Δ' φάση (ημιτελικά) θα έχουμε και πάλι δύο αγώνες. Θα αγωνιστεί η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση του Α' ομίλου -από την Β' φάση) κόντρα στο πρώτο ζευγάρι της Γ' φάσης και η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση στον Α' όμιλο κόντρα στο δεύτερο ζευγάρι της Γ' φάσης.
Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν θα παίξουν στον τελικό μεταξύ τους. Η πρώτη ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες θα είναι η πρωταθλήτρια Κύπρου για την νέα περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα