O Αττίλας απαγόρευσε 32 βιβλία για τους μαθητές Ριζοκαρπάσου (vid)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 32 βιβλία του Δημοτικού και 18 βιβλία Γυμνασίου και Λυκείου, απαγόρευσαν οι Αττίλες, για τους μαθητές Ριζοκαρπάσου.

Το Σίγμα φέρνει στο φώς το έγγραφο που περιέχει τον κατάλογο των βιβλίων.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων έχει απαγορευτεί το βιβλίο με την, Ιστορία της Κύπρου, τα βιβλία της Ανθολογίας της Κοινωνιολογίας καθώς και της Ιστορίας του σύγχρονου κόσμου.

Βεβαίως από τον αποκλεισμό δεν ξέφυγε το βιβλίο που αναφέρεται στην εκκλησία της Κύπρου

,αλλά και τα βιβλία που ασχολούνται με την Γεωγραφία.

Με την ενέργεια αυτή το κατοχικό καθεστώς επεμβαίνει απρόκλητα στον τομέα της Παιδείας των εγκλωβισμένων.

Οι κατοχικές "αρχές", δεν μένουν όμως μέχρι εκεί αλλά σε όσα βιβλία αφήσαν να διδάσκονται κόβουν σελίδες επιβάλλοντας έτσι απόλυτα την λογοκρισία τους.

Κληθείς να σχολιάσει τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος ότι δηλαδή, κατά τον ισχυρισμό του, υποκινούν αισθήματα έχθρας και είναι αντίθετα προς την ιδέα της ειρηνικής διαβίωσης με ανεκτικότητα, αρμόδια κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι αποτελεί πάγια τακτική από την πλευρά των κατοχικών αρχών να δίνουν τέτοιες δικαιολογίες.

Η ουσία είναι μία, τόνισε η ίδια πηγή στο ΣΙΓΜΑ λέγοντας ότι αυτές οι ενέργειες αυτές, τόσο για την απαγόρευση των βιβλίων όσο και για τον αποκλεισμό των καθηγητών από τον κατάλογο που στέλνονται στο Ριζοκάρπασο, έχουν σαν μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία και στην παροχή παιδείας στους μαθητές μας εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα