O Γκέραρντ στο «Γεντί Κουλέ» προκάλεσε συγκίνηση (video)

Η παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ στο «Γεντί Κουλέ» προκάλεσε συγκίνηση - σεβασμό και ο αρχηγός του ΟΦΗ, Ηλίας Κώτσιος μίλησε στο SDNA για τον άνθρωπο που τον δημιούργησε με ατάκες που θα συζητηθούν.

Ο άνθρωπος - ιστορία του 0ΦΗ, ο Ευγένιος Γκέραρντ έδωσε το παρών στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Άρη και μόνο με την παρουσία του στο χορτάρι κατάφερε να προκαλέσει συγκίνηση, δέος, σεβασμό και ανατριχίλα σε όλους.

Ο Ολλανδός, επί 16

χρόνια προπονητής των Κρητικών, έχει προβλήματα υγείας που τον έχουν καθηλώσει στα 77 του χρόνια σε καροτσάκι, όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να βρεθεί στο «σπίτι» του.

Όχι σε αυτό στο χωριό Ελιά του Ηρακλείου, αλλά το άλλο, που βρίσκεται στην περιοχή Καμίνια: Το «Γεντί Κουλέ»!

Ο «Μίστερ», συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και τον γιο του, Μανώλη, παρακολούθησε όλο το παιχνίδι από την πόρτα που βρίσκεται στην γωνία της Θύρας 8 με την Θύρα 5.

Ο Ηλίας Κώτσιος δεν ήταν στην αποστολή του ΟΦΗ με τον Άρη λόγω τραυματισμού, αλλά παρακολούθησε τον αγώνα από κοντά και μόλις αντιλήφθηκε τον Γκέραρντ πήγε και αυτός με τη σειρά του να σφίξει το χέρι στον άνθρωπο που τον ανέδειξε και ένα ευχαριστώ ήταν το λιγότερο που μπορούσε να του πει!

Ηλία, πώς νιώσατε που είδατε στο γήπεδο τον Ευγένιο Γκέραρντ;

«Καταρχήν όλο το γήπεδο ένιωσε δέος και όχι μόνο. Όλος ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα του Γκέραρντ, και αυτό συνέβη γιατί ο μίστερ είναι ο άνθρωπος και ο προπονητής που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ με μεγάλες επιτυχίες».

Η παρουσία του Γκέραρντ έδωσε δύναμη στην ομάδα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Σίγουρα δίνει δυνάμεις, αν και πολλοί παίκτες από τον ΟΦΗ που βρίσκονται τώρα στην ομάδα, δεν τον γνωρίζουν. Αυτό που έκανε, ήταν ότι προκάλεσε ενθουσιασμό στον κόσμο».

Υπάρχει κάποια στιγμή σας ως παίκτης που να σας έχει μείνει με τον Γκέραρντ προπονητή;

«Οι στιγμές που μου έχουν μείνει από τον Ολλανδό, είναι η χαρά που μας έδινε έξω από το γήπεδο. Ο Ευγένιος Γκέραρντ διασκέδαζε μαζί μας και η σοβαρότητα και ο σεβασμός που ενέπνεε όταν έμπαινε μέσα στο γήπεδο, παραμένουν αναλλοίωτα στη μνήμη μου».

Το περιμένατε ότι θα έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Άρη; Σας είχαν πει ότι θα είναι στο γήπεδο;

«Όχι κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς κανένα προγραμματισμό. Μίλησα με τον γιο του και μου είπε πως τον έφερε ξαφνικά, γιατί ήθελε να έρθει ο ίδιος να παρακολουθήσει το παιχνίδι».

Τι είδους σχέσεις έχετε; Τον επισκέπτεστε συχνά;

«Δεν είναι πολύ εύκολο λόγω της κατάστασης της υγείας του να τον επισκεφτεί κάποιος. Πάντως, μαθαίνουμε καθημερινά νέα του, λόγω της σχέσης που έχουμε με τον γιο του. Λόγω της κατάστασης του, οι επισκέψεις είναι περιορισμένες».

Πιστεύεις πως ο Γκέραρντ αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ;

«Και όχι μόνο. Πιστεύω ότι είναι η ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ και δύσκολα θα τον ξεπεράσει κάποιος σε αυτά που έχει πετύχει και σε αυτά που έχει δημιουργήσει για τον ΟΦΗ».

Τι είναι ο Γκέραρντ για εσένα;

«Ο Γκέραρντ για εμένα είναι ό,τι έχω καταφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και ό,τι έχω καταφέρει να δημιουργήσω για την οικογένεια μου, καθώς είναι αυτός που με πήρε από την αφάνεια και δημιούργησε τον ποδοσφαιριστή και άνθρωπο Ηλία Κώτσιο».

Πώς νιώσατε όταν τον είδατε;

«Σίγουρα υπήρχε μεγάλη συγκίνηση όταν άκουσα ότι ήρθε στο γήπεδο. Απλά, ακόμα μεγαλύτερη ήταν η συγκίνηση μου όταν έσφιξα το χέρι του από κοντά, και τα λόγια που του έλεγα ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα