Novartis: Αντιπαράθεση ελληνικής κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση Novartis, μετά και τη διαβίβαση της δικογραφίας στην ελληνική Βουλή.

Σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους, τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απειλούν με μηνύσεις.

Ο πρόεδρος της

Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε, σήμερα τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την σπίλωση του κόμματός του από ανώνυμες, όπως είπε, καταγγελίες.

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis. […]«Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει» σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis», απάντησε με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, που κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να εκφοβίσει μάρτυρες και Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, του οποίου το όνομα αναφέρεται στις δικογραφίες για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους και συκοφάντες που φαντάζονται πράγματα» και χαρακτήρισε τη δικογραφία διάτρητη και στημένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα