Ακόμη πιο διεκδικητική δηλώνει ότι θα είναι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

Ακόμη πιο διεκδικητική δηλώνει ότι θα είναι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ λαμβάνοντας υπόψη ότι το περιβάλλον για τις εργασιακές σχέσεις με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συνήλθε σήμερα στην πρώτη του τακτική συνεδρία για το 2018 και συζήτησε τα καθήκοντα και τους στόχους της Συντεχνίας.

Μετά

από συζήτηση το Δ.Σ. επαναβεβαίωσε τους στόχους και επιδιώξεις της Συντεχνίας. Ανάμεσα σε αυτούς η ολοκλήρωση της Συμφωνίας Πλαίσιο με υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων για τα έτη 2017-2018 με τη συζήτηση του περιθωρίου 2%, την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για Νεοεισερχόμενους και εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου και τη συζήτηση ειδικών θεμάτων που τέθηκαν.

Επίσης η συζήτηση και κατάληξη σε Συμφωνία για σταδιακή επαναφορά μισθών και ωφελημάτων.Επιπλέον, η συνέχιση της συζήτησης για καθορισμό του συνόλου των όρων απασχόλησης των εργαζομένων Αορίστου Χρόνου.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε επίσης να αγωνισθεί για να δοθεί οριστικά τέλος στην πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και τους Οργανισμούς με την αγορά υπηρεσιών, τις μισθώσεις, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την απορρύθμιση της εργασίας. Οι μόνιμες ανάγκες, αναφέρει, θα πληρώνονται με μόνιμες θέσεις εργασίας.

«Το Δ.Σ. θεωρεί επίσης ότι χρειάζεται να συνεχισθεί και να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση δημόσιου πλούτου γι’ αυτό καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Cyta που έχει κατατεθημένο Νομοσχέδιο παρά την αντίθετη άποψη της Βουλής της οποίας η θέση για κατάργηση της Μονάδας Αποκρατικοποίησης δικαιώθηκε από το Ανώτατο», αναφέρεται.

Τέλος, το Δ.Σ. ενέκρινε το οργανωτικό πλάνο και τους προϋπολογισμούς για το 2018 και προγραμμάτισε τη λειτουργία των σωμάτων και των δραστηριοτήτων της Συντεχνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα