New Med Energy: Το κοίτασμα Αφροδίτη θα συνδεθεί με την Αίγυπτο

To κοίτασμα της Αφροδίτης που αναπτύσσεται Κυπριακή ΑΟΖ θα συνδεθεί με μια υπάρχουσα μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής στην Αίγυπτο μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, δήλωσε την Τετάρτη ένας από τους εταίρους του έργου.

Η NewMed Energy είπε ότι υπέβαλε μαζί με τους εταίρους Chevron και Shell ένα σχέδιο ανάπτυξης για έγκριση από την Κυπριακή

κυβέρνηση.

«Το επικαιροποιημένο σχέδιο αναμένεται να επιταχύνει και να μειώσει το κόστος ανάπτυξης», ανέφερε η NewMed.

Σύμφωνα με πρόσφατη αξιολόγηση της Chevron, το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης αναμένεται να μειώσει το κόστος ανάπτυξης σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο και ακόμη και να συντομεύσει τα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα.
Το κοίτασμα Αφροδίτης, στο τεμάχιο 12, βρίσκεται περίπου 170 χλμ. από τη Λεμεσό της Κύπρου.Οι εκτιμήσεις της δεξαμενής είναι 4,4 TCF. Μετοχές - NewMed Energy 30%, Chevron 35%, Shell 35%.

«Οι περιφερειακές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει  προσφέρουν νέες δυνατότητες για περιφερειακές και παγκόσμιες συνεργασίες και κοινή χρήση υποδομών που θα βοηθήσουν στην παροχή φυσικού αερίου σε κάθε σημείο ζήτησης στον κόσμο. Κάνουμε σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του Δεξαμενή Αφροδίτης σύμφωνα με τα ορόσημα που θέσαμε στο πλάνο εργασίας», δήλωσε ο CEO της New Med Yoshi Αbbu.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΝ: Η στρατηγική ΚΔ ταιριάζει σε πολλά σημεία με αυτή των εταιρειών

Keywords
Τυχαία Θέματα
New Med Energy, Αφροδίτη, Αίγυπτο,New Med Energy, afroditi, aigypto