Nεαρή Κύπρια διεκδικεί το ανώτερο αξίωμα νεολαίας στον κόσμο

Η νεαρή Κατερίνα Γαβριηλίδου είναι επίσημα μία από τους υποψήφιους για τη θέση UN Youth Envoy στα Ηνωμένη Έθνη. Πρόκειται ουσιαστικά για τον απεσταλμένο του Γενικού Γραματέα των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα νεολαίας, ο οποίος συμβουλεύει και εκπροσωπεί τον Γενικό Γραματέα των Ηνωμένων Εθνών σε ότι έχει να κάνει με τη νεολαία.

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει προταθεί και στηρίζεται για το ρόλο αυτό από πολλούς οργανισμούς νέων στη Κύπρο, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή

και την Αμερική, καθώς διατηρεί επαφές και συνεργάζεται με νέους από όλο τον κόσμο.

H Κατερίνα Γαβριηλίδου ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τους νέους από το 2012, τόσο στην Κύπρο και την Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει διακριθεί αρκετές φορές σε αυτό τον τομέα. Έχει λάβει μέρος σε Ευρωπαικά και διεθνή συνέδρια νεολαίας, συνέβαλε σε διεθνείς ανακυρήξεις για τα δικαιώματα των νέων εκπροσωπώντας τους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές μελέτες για θέματα νεολαίας και οργανισμούς νέων.

Το 2015 έχει εκλεγεί στο συμβουλευτικό σώμα νέων του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών UN Habitat όπου εκπροσωπεί τους νέους της Ευρώπης. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την έχει ανακυρηξει Global Shaper, και πρόσφατα έχει ανακυρηχθεί Επίτημο Μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Ως ενεργό μέλος στον τομέα της νεολαίας στη χώρα μας, η Κατερίνα Γαβριηλίδου ίδρυσε τον Οκτώμβριο του 2016 τον οργανισμό νέων «The European Cyprus Society» με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους της Κύπρου και να τους δώσει βήμα σε θέματα που τους αφορούν.

Ο πρώτος UN Youth Envoy κ. Ahmad Alhendawi από την Ιορδανία ανέλαβε τη θέση στις 17 Ιανουαρίου 2013 με εντολή να εναρμονίσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την ανάπτυξη της νεολαίας, να ενισχύσει την ανταπόκριση του ΟΗΕ στις ανάγκες της νεολαίας, να υποστηρίξει την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών αναγκών και των δικαιωμάτων των νέων, και να φέρει τους νέους πιο κοντά στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Γενικός Γραματέας του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι αυτή τη φορά θα διορίσει μια νεαρή γυναίκα.

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Lancaster University, και έκανε μεταπτυχιακό πάνω στην Ευρωπαικη Πολιτική στο London School of Economics and Political Science (LSE). Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στα πανεπιστήμια του Oxford και Cambridge.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Κατερίνα Γαβριηλίδου βραβεύθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ με το βραβείο Queen’s Young Leaders Award για την προσφορά της στη νεολαία στην Κύπρο και παγκόσμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα