Mόλις διορθώθηκε μια σπαστική παραξενιά της Word από την Microsoft

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τη Word της Microsoft ως τον βασικό σας κειμενογράφο κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με την εξής σπαστική παραξενιά: Μόλις επικολλήσετε κάποιο νέο κείμενο στο όμορφα μορφοποιημένο έγγραφό σας τα πάντα χαλάνε! Η γραμματοσειρά, το μέγεθος και όλες οι λεπτομέρειες που κάνατε τόση ώρα για να επιμεληθείτε….

Αυτό συμβαίνει επειδή το Word προσπαθεί να εφαρμόσει στο κείμενό σας την μορφοποίηση του κειμένου που προσπαθείτε να κάνετε paste. Αυτό ακριβώς το εκνευριστικό πρόβλημα πλέον θα ανήκει στο παρελθόν, καθώς το Word

έχει αρχίσει αυτόματα πλέον να ενώνει ομαλά τη μορφοποίηση του επικολλούμενου κειμένου με αυτή που υπάρχει στο υπάρχον έγγραφο.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η προεπιλεγμένη επιλογή επικόλλησης στο Word έχει αλλάξει με τη νεότερη ενημέρωση σε «συγχώνευση μορφοποίησης». Μέχρι τώρα το Word έκανε αυτόματα «διατήρηση μορφοποίησης πηγής» και αν κάποιος χρήστης ήθελε μπορούσε να επιλέξει χειροκίνητα κάποια άλλη διαθέσιμη συμπεριφορά.  

Φυσικά, ακόμη θα εξακολουθεί να υπάρχει η επιλογή «συγχώνευση μορφοποίησης» για τις περιπτώσεις που είναι χρήσιμη. Αυτό που αλλάζει στην ουσία είναι προεπιλεγμένη ρύθμιση. Οι διαθέσιμες επιλογές που εμφανίζονται μέσα από το μενού επικόλλησης δεν αλλάζουν. Να σημειωθεί πως αν κάποιος θέλει να κάνει το Word να συμπεριφέρεται όπως παλιά για το «CTRL+V», μπορεί να το φέρει ακριβώς στα μέτρα του μέσα από τις ρυθμίσεις.

Η ενημέρωση έχει γίνει πλέον διαθέσιμη για τους συνδρομητές Microsoft 365.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mόλις, Word, Microsoft,Molis, Word, Microsoft