Moderna: «Aναβαθμισμένο» εμβόλιο για Omicron αρχές 2022, αν χρειαστεί (BINTEO)

Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Moderna, Πολ Μπάρτον, δήλωσε την Κυριακή ότι ένα αναβαθμισμένο εμβόλιο κατά της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron θα μπορούσε να είναι έτοιμο το συντομότερο στις αρχές του 2022, εάν κριθεί απαραίτητο.

Τα σχόλια του Μπάρτον στο «Andrew Marr Show» του BBC έρχονται καθώς οι εταιρείες δοκιμάζουν εάν τα τρέχοντα εμβόλια για τον COVID-19 θα παρέχουν επαρκή προστασία έναντι του νέου στελέχους.

dir="ltr" lang="en">"If we have to make a brand new vaccine, that's going to be early 2022" in terms of when it's available, says Paul Burton, Chief Medical Officer of Moderna

"We've mobilised hundreds of people... we started that really early on Thursday"https://t.co/RsskjmFkLd #Marr pic.twitter.com/tZCNTqg0kf

BBC Politics (@BBCPolitics) November 28, 2021

Η παραλλαγή Omicron έχει σημαντικό αριθμό μεταλλάξεων που έχουν κάνει ορισμένους να φοβούνται ότι μπορεί να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

Ο Μπάρτον επανέλαβε ότι η Moderna έχει "πολύ αποτελεσματικά εμβόλια", αλλά ότι το αν θα προστατεύσει από την παραλλαγή δεν είναι ακόμη γνωστό.

 «Θα πρέπει να γνωρίζουμε για την ικανότητα του τρέχοντος εμβολίου να παρέχει προστασία τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο Μπάρτον στον οικοδεσπότη Andrew Marr

«Το αξιοσημείωτο με τα εμβόλια MRNA, είναι ότι στη Moderna μπορούμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

«Αν πρέπει να φτιάξουμε ένα ολοκαίνουργιο εμβόλιο, νομίζω ότι θα είναι στις αρχές του 2022 πριν να είναι πραγματικά διαθέσιμο σε μεγάλες ποσότητες».

Ο Μπάρτον είπε ότι η εταιρεία "κινητοποίησε εκατοντάδες ανθρώπους" αμέσως για να εργαστούν σε ένα προσαρμοσμένο εμβόλιο.

Γενικότερα, η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν επίσης ότι ερευνούν την παραλλαγή και θα μπορούσαν να είναι έτοιμες να στείλουν μια επανασχεδιασμένη λήψη εντός 100 ημερών, αναφέρει το CNBC.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από την έρευνα «θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν το B.1.1.529 θα μπορούσε να είναι μια παραλλαγή διαφυγής που μπορεί να απαιτεί προσαρμογή του εμβολίου μας εάν η παραλλαγή εξαπλωθεί παγκοσμίως», ανέφεραν οι εταιρείες, σύμφωνα με το CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Moderna, Aναβαθμισμένο, Omicron, 2022, BINTEO,Moderna, Anavathmismeno, Omicron, 2022, BINTEO