Mητέρα με δυο παιδιά ζουν σε τρώγλη χωρίς ρεύμα

Το δράμα που ζει μια μητέρα με τα δύο της παιδιά και οι άθλιες συνθήκες κάτω απο τις οποίες διαβιούν, έφερε στο φώς η εκπομπή "Ανοικτή Γραμμή" στο Σίγμα.

Οι εικόνες, που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής θίγουν όλους εμάς, για την ανοχή μας, αλλά περισσότερο θίγουν τις υπηρεσίες προνοίας. Τα παιδιά είναι συνεχώς άρρωστα λόγω της υγρασίας της του σπιτιού που μενουν, που μόνο σπίτι δεν λέγεται. Οι απλές και καθημερινές συνήθειες είναι βουνό για την μητέρα των παιδιών που για να τα λούσει χρησιμοποιεί μεθόδους εμπόλεμης

κατάστασης. Όπως περιγράφει τα λούζει με κουβάδες νερού αφού ούτε νερό έχουν ούτε ηλεκτρισμό λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Σε παρέμβασή της στην εκπομπή η Διευθύντρια του τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας, Τούλα Κούλουμου δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό και δήλωσε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ, ζήτησε να της δώσουν πλήρη στοιχεία για να διερευνήσει την υπόθεση ενώ τόνισε πως εάν όντως προκύπτει ζήτημα θα το χειριστεί δεόντως.

Παρέμβαση στην εκπομπή ζήτησε και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου η οποία διέταξε έρευνα έκθεσης γεγονότων για το περιστατικό ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόνοια του νόμου η οποία καλύπτει σε έκτακτες ανάγκες τέτοιου είδους περιπτώσεις έστω κι άν δεν δικαιούνται το δημόσιο βοήθημα.

"Σύμφωνα με το άρθρο 11, δίνεται βοήθεια και σε όσους έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από το αν πλήροι κάποιος τις προϋποθέσεις του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος".

Η Πολιτεία είπε είναι υπόχρεη να βοηθήσει τους πολίτες όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής "Ανοικτή Γραμμή"

Keywords
Τυχαία Θέματα