Mε τρεις offshore στην Κύπρο ο Πάτσης-Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά σύγκληση Επ. Πόθεν Έσχες

Στη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία - με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη - οδήγησαν οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για την αγορά «κόκκινων» δάνειων ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ, για τα οποία εισπράττεις κανονικά δόσεις από τους δανειολήπτες για να μην βγουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες,

που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση του Γραφείου Τυπου του Πρωθυπουργού για την διαγραφή του Γρεβενιώτη... επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άνδεας Πάτσης αγόρασε «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ στο 1/15 της αξίας τους και συγκεκριμένα έναντι 4,3 εκατ. ευρώ - τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα πάντα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές - με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, να υποβάλει το απόγευμα της Παρασκευής την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Τέλος, ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να είναι ιδιοκτήτης σε τρεις offshore εταιρείες, κάτι που αποδεικνύεται πράγματι από το πόθεν έσχες του και αποτελεί παράνομη ενέργεια για βουλευτή.

Δείτε παρακάτω τις επίμαχες εταιρείες

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για τον Πάτση
Με σημερινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Αθανάσιο Μπούρα, οι Σπυρίδωνας Λάππας - τακτικό μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες - και Παύλος Πολάκης - αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες - ζητούν την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των παραπάνω καταγγελιών.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3213/2003, απαγορεύεται στους βουλευτές η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα.

Μόλις πρόσφατα ο αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αποκάλυψε ότι ο Βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, κ. Ανδρέας Πάτσης, τυγχάνει ιδιοκτήτης - κατά ποσοστό 100% - τριών (3) αλλοδαπών εταιρειών και συγκεκριμένα: α) της εταιρείας με την επωνυμία «SIGHTGREEN LTD»,  β) της εταιρείας με την επωνυμία «DAGORLIA LTD» και γ) της εταιρείας με την επωνυμία «HORSELORD LTD», οι οποίες άπασες έχουν καταστατική και πραγματική έδρα στην Κύπρο και οι οποίες μετέχουν στο κεφάλαιο (με διάφορα ποσοστά) σε ελληνικές εταιρείες, ιδιοκτησίας ή συμφερόντων του ανωτέρω Βουλευτή.  

Το ως άνω άλλωστε γεγονός, ήτοι η συμμετοχή του κου. Ανδρέα Πάτση στο κεφάλαιο των ανωτέρω αλλοδαπών εταιρειών, προκύπτει και αποδεικνύεται άνευ ετέρου και από την υπ’ αριθ.  Δ 1112 -5719-7397-1102-6554-9 Δήλωση Πόθεν Έσχες που ο ίδιος έχει υποβάλει για τη χρήση του έτους 2020, η οποία έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.

Τούτων δοθέντων, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν οι δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των κατά νόμον αρμοδιοτήτων της.

Ολόκληρο το πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα