Mε άρματα ισραηλινής αναβάθμισης χτυπά τους Κούρδους η Τουρκία

Η Τουρκία χρησιμοποιεί άρματα μάχης M60-A1 αναβαθμισμένα από το Ισραήλ στην επίθεση που διεξάγει ενάντια στους Κούρδους στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες, κοντά στην τουρκική συνοριακή πόλη Akçakale κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Peace Spring», των M-60 αρμάτων που αναβαθμίζονται από τις Ισραηλινές Στρατιωτικές Βιομηχανίες. Την εβδομάδα που ξεκίνησε η επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, εκατοντάδες Κούρδοι έχουν

σκοτωθεί και 160.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 70.000 παιδιών, έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Τούρκοι στρατιώτες στέκονται στην κορυφή των αρμάτων κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στην επαρχία Sanliurfa, Τουρκία, 15 Οκτωβρίου 2019. (Φωτογραφία: REUTERS / MURAD SEZER)

Όλα τα κύρια συστήματα του άρματος M60-A1, τα οποία κατασκευάστηκαν αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960, αντικαταστάθηκαν από πιο προηγμένα και σύγχρονα συστήματα που έχουν ήδη ενσωματωθεί στα άρματα μάχης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων με κόστος 687 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, μεταξύ του 2003 και του 2010, περίπου 170 άρματα M60-A1 ήταν εφοδιασμένες με βλήμματα 120 mm. καθώς και προηγμένα συστήματα ελέγχου. Τα τανκς ήταν επίσης εξοπλισμένα με υβριδική θωράκιση (ενεργή και παθητική) πάνω από το μετωπικό τόξο.

Keywords
Τυχαία Θέματα