Mάρκος για φίλημα!

Ένας σε στιγμές εξαιρετικός και σοβαρός Μάρκος Παγδατής, υπέταξε και τον Γάλλο Μπενουά Περ για τον δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, συνεχίζοντας τις πολύ πειστικές εμφανίσεις του στο Flushing Meadows.

Πολύ ανανεωμένος και φρέσκος, ο Κύπριος πρωταθλητής κάνει επέλαση στο φετινό Αμερικανικό Όπεν, έχοντας χάσει μόνο ένα σετ σε δύο αγώνες και παίζοντας πολύ ώριμο τένις.

Νέο θύμα του ο ταλαντούχος αλλά οξύθυμος Μπενουά Περ τον οποίο και κέρδισε στα 4 σετ με 6-2, 6-3,

3-6, 6-4 σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες αγώνα.

Δείχνοντας μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του και αφήνοντας τον Περ να κάνει τα περισσότερα λάθη, ο Μάρκος έκανε σωστές επιλογές χτυπημάτων από το πολύ πλούσιο ρεπερτόριο που τον διακρίνει, αν εξαιρέσουμε ένα κομμάτι του τρίτου σετ, το οποίο και έχασε.

Στο πρώτο σετ, ο Παγδατής επέβαλε από νωρίς την κυριαρχία του, παίζοντας πολύ μυαλωμένο και υπομονετικό τένις. Όντας τρομερά αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break, χτύπησε δύο φορές το πάρα πολύ ασταθές σερβίς του Περ, προηγούμενος με 5-2 και ουσιαστικά καθαρίζοντας την υπόθεση πρώτο σετ, πράγμα που έκανε στο δικό του σερβίς για το 6-2.

Ο Μάρκος είχε μπει στο μυαλό του Γάλλου αναγκάζοντάς τον να κάνει πολλά αβίαστα λάθη, ενώ ο ίδιος κράταγε συνεχώς τα σερβίς του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αν και ο Περ ήταν σαφώς καλύτερος από το πρώτο σετ, υπέστη οδυνηρό break σε πολύ κρίσιμο σημείο, στο 4-4, με τον Μάρκο να έχει τεράστια ευκαιρία να κλείσει το δεύτερο σετ στο σερβίς του, πράγμα που έπραξε, τελειώνοντάς το στο 6-4 και παίρνοντας πλέον γερό προβάδισμα νίκης για την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Μια στιγμιαία αδράνεια του Νο44 στον κόσμο έφερε και πάλι τον θερμόαιμο Γάλλο στην διεκδίκηση του αγώνα. Ένα κακό service game του Παγδατή έφερε το πρώτο σπάσιμο σερβίς από την γαλλική πλευρά και έδωσε φτερά στο Νο34 στον κόσμο. Με πολύ πιο σωστές επιλογές, ο Περ έκανε το 4-1, είχε αρκετές ευκαιρίες για διπλό break, δεν το έκανε, αλλά δεν λάθεψε και στο σερβίς του, μειώνοντας σε 2-1 με το 6-3 του τρίτου σετ.

Σε ένα ροντέο τέταρτο σετ που το μομέντουμ άλλαζε ανά game, ο Κύπριος τενίστας προηγήθηκε δύο φορές με break αλλά υπέστη ισάριθμες φορές break back, τόσο στο 3-1 όσο και στο 4-2, με τον Περ να μένει ζωντανός στην υπόθεση νίκη. Ο Παγδατής κράτησε ένα πολύ σημαντικό game στο 4-4, μεταφέροντας μεγάλη πίεση στον αδύναμο πνευματικά Γάλλο, ο οποίο σέρβιρε για να παραμείνει στο τουρνουά. Αυτή η πίεση ήταν αρκετή για να τον λυγίσει, καθώς με σωρεία αβίαστων λαθών, υπέστη το τελευταίο τελειωτικό break που έδωσε τη νίκη-πρόκριση σε έναν ανακουφισμένο Μάρκο.

Πλέον, ο πολύπειρος τενίστας από τη Λεμεσό θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο είτε του Ράιαν Χάρισον είτε του Μίλος Ράονιτς, αν θέλει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο σε ένα ήδη επιτυχημένο για αυτόν US Open.

Keywords
Τυχαία Θέματα