Νέο στραβοπάτημα για την Ομόνοια

Η Ομόνοια σκόνταψε στον Ολυμπιακό και απώλεσε δυο βαθμούς στο μίνι λευκωσιάτικο ντέρμπι, το οποίο άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τιάγκο, όμως, ο Ζαχαρίου ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι πράσινοι που έμειναν για 3ο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη, ανέβηκαν στην κορυφή με 12 βαθμούς, αλλά με παιχνίδια περισσότερα, ενώ οι μαυροπράσινοι παρέμειναν στη 10η θέση με 4 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική οι δυο ομάδες θα παίξουν εκτός έδρας. Η Ομόνοια θα
δοκιμαστεί στο Δασάκι κόντρα στον Εθνικό και ο Ολυμπιακός στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση.  

Η εξέλιξη του αγώνα 

Μπλοκαρισμένη στη σωστή και αρκετά καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν η Ομόνοια στο 1ο ημίχρονο. Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, κρατούσαν μπάλα, όμως, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Τα μακρινά σουτ των Κατελάρη και Γκόμεθ δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των μαυροπρασίνων Κίρεφ. 

Ο Ολυμπιακός μετά το 20λεπτο, ανέβασε τις γραμμές του και περιόρισε ακόμη περισσότερο τις επιθετικές ορέξεις του αντιπάλου, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου βρήκε και ευκαιρία για να «παγώσει» το ΓΣΠ, αλλά το σουτ του Αγιτέ πέρασε έξω. 

Η λύση στο πρόβλημα της Ομόνοιας ήρθε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Ο Τιάγκο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 47’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. 

Οι γηπεδούχοι δε χάρηκαν πολύ το τέρμα του Βραζιλιάνου, αφού 13 λεπτά μετά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Στο 60’ οι μαυροπράσινοι έπιασαν στον… ύπνο την άμυνα της Ομόνοιας, ο Ντουβεντρού έδωσε στον Ζαχαρίου και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, έφερε τον αγώνα στα ίσα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Στη μισή ώρα που έμενε για το τέλος, η Ομόνοια όπως αναμενόταν ανέβηκε για να βρει το δεύτερο και νικητήριο γκολ. Είχε τον έλεγχο, γυρόφερνε την μπάλα, όμως, δεν βρήκε κάποια ευκαιρία για να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα. 

Τη βρήκε ο Ολυμπιακός στο 83’, όταν ο Μπιλάλ έφυγε πίσω από την άμυνα της Ομόνοιας, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. 

Έτσι το τριπλό σφύριγμα του Τιμόθεου Χριστοφή βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, με την Ομόνοια να μένει δυσαρεστημένη και τον Ολυμπιακό ικανοποιημένο από το βαθμό. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων 

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λούφτνερμ, Λανγκ, Μαυρίας, Λέσιακς, Κατελάρης, Γκόμεζ, Τιάγκο, Εζρά, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊαρ

Ολυμπιακός: Κίρεβ, Ψάλτης, Καντέ, Σιντιμπέ, Κίκο, Οικονομίδης, Βινίσιους, Ζαχαρίου, Χαμντί, Ντουβεντρού, Αγιτέ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα