Ξανά στην κορυφή ο Απόλλωνας

Επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή ο Απόλλωνας. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι με 4-1, εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι ΑΕΛ-Ομόνοια και ανέβηκε στο ρετιρέ της βαθμολογιάς. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Πίττας (2), Σάλαϊ και Ματέι, μείωσε προσωρινά (σε 1-2) ο Κοστόφσκι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Παιχνίδι κατοχής και υπομονής έκανε ο Απόλλωνας στο α’ ημίχρονο. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Μπογκατίνοφ. Ο Γκακπέ στο 35’ προειδοποίησε και στο 42ο λεπτό ο Πίττας άνοιξε το σκορ. Ο

Ματέι έδωσε την μπάλα στον Κύπριο επιθετικό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, πέτυχαν ακόμη τρία τέρματα και πήραν μια σχετικά εύκολη νίκη.
Στο 56’ ο Ντένιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα την περιοχή και ο Σάλαϊ με πλασέ έγραψε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι άγχωσαν για λίγο τον Απόλλωνα, αφού στο 70’ και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία μείωσαν σε 2-1. Ο Γκόρουπετς έκανε το δυνατό σουτ, με τον Κοσόφσκι να μπαίνει στη φάση και με δυνατή κεφαλιά να σκόραρε.

Το τέρμα του Εθνικού δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, αφού οι ποδοσφαιριστές του Πετράκη ανέβασαν και πάλι στροφές και με δυο γκολ, κλείδωσαν τη νίκη. Στο 76’ ο Ματέι από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-3 και στο 79’ ο Πίττας με κοντινή προβολή και με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-4.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα