Έπιασε κορυφή η ΑΕΚ (βιντεος)

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Τόμας Κριστιανσεν επικράτησε του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι με 0-2 (34’ Μοντειρο και 90+ Άλβες) και έπιασε στην κορυφή τον ΑΠΟΕΛ με 19 βαθμούς έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο.

Αυτή ήταν η 5η εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Ολλανδού τεχνικού η οποία σήμερα είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη επί του Εθνικού.

Εθνικός Άχνας-ΑΕΚ 0-2
(34’

Μοντεϊρο/90+1 Άλβες)

Εθνικός Άχνας: Μπρουκς, Κυριάκου, Ντε Βρίισε, Μιράντα, Ατάντα, Πουτζουρής, Πράκερ, Γκριγκαλασβίλι (74’ Τουγκούσι), Κοτζοκνεάν (75’ Πιντσέλι), Παγιές, Ηλία (46’ Οπρεγκόν).

ΑΕΚ: Σαϊθάρ, Ορτίθ, Μαρτσίνιακ, Καταλά, Νίνου, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Μοντέιρο (61’ Λαρένα), Εγγλέζου, Τετέ (83’ Λαμπάν) και Κάντε (70’ Άλβες).

Κίτρινες : Πράκερ, Ομπρεγκόν, Τουγκούσι, Ατάντα/ Μαρτσίνιακ, Εγγλέζου, Λαμπάν

Κόκκινες

Διαιτητής: Ανδρέας Ορθοδόξου.
Βοηθοί: Κυριάκος Κυριάκου/ Χαράλαμπος Γεωργίου
4ος Λούκας Σωτηρίου.

Παράσταση για έναν…
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις της. Στόχος για την ομάδα του Κριαστιανσεν ήταν μόνο η νίκη μετά και την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα στην 7η αγωνιστική. Οι ποδοσφαιριστές του Ολλανδού τεχνικού μπήκαν από την αρχή της αναμέτρησης με αυτό το σκεπτικό. Μέχρι το 16ο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο είχε υπομονή στο παιχνίδι ωστόσο έλειπε η μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Μπρούκς. Στο 22ο λεπτό ο Τομάς έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Κυριακού και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Εθνικού. Στο 28ο λεπτό η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, όταν το σουτ του Κάντε κτύπησε στον αγκώνα του Ατάντα με τον διαιτητή της αναμέτρησης Αντρέα Ορθοδόξου να δείχνει συνέχεια στον αγώνα. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αφού απείλησε στο 29ο λεπτό με τον Εγγλέζου (το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα έξω), στο 34ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φαουλ του Μοντεϊρεο. Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 42ο λεπτό έχασε την μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Γκριγκαλασβίλι να μην μπορεί από κοντά με πλασέ να νικήσει τον Σαϊθάρ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κάντε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Μπρούκς.

Είχε τη λύση με Άλβες
Χωρίς τη μεγάλη φάση άρχισε το β’ μέρος στο Δασάκι με την ΑΕΚ όμως να ελέγχει τον αγώνα αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Με υπομονή στο παιχνίδι της και με αρκετή συγκέντρωση κράτησε τους παίκτες ου Εθνικού μακριά από την εστία του Σαϊθάρ και προσπάθησε στις αντεπιθέσεις να τελειώσει τον αγώνα. Στο 59ο λεπτό η ομάδα της Λάρνακας βρέθηκε μια ανάσα από το 0-2 ωστόσο ο Εγγλέζου και μετά από ασταθής επέμβαση του Μπρουκς έκανε το πλασέ ωστόσο κατέληξε πάνω από την εστία. Στο 66ο λεπτό ο Μπρούκς είπε όχι σε απευθείας εκτέλεση φαουλ του Νίνου. Νέα ευκαιρία στο 77ο λεπτό για την ΑΕΚ με τον Άλβες από πλάγια να προσπαθεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Εθνικού χωρίς επιτυχία. Στο 80ο και 86ο λεπτό Νίνου και Μπόλιεβιτς δεν κατάφεραν να νικήσουν με σουτ του Μπρούκς και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Άλβες εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Κυριάκου και Μπρουκς και με πλασέ πέτυχε το 0-2 για την ομάδα του.

Παρακολουθήστε από το SigmaLiveSports την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Εθνικό Άχνας και ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα