«Δεν θέλουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες. Έτοιμοι και... πεινασμένοι για νίκη»

Όπως ήταν προγραμματισμένο στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Νταβίντ Καταλά παραχώρησε συνέντευξη ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι με αντίπαλο την Ομόνοια.

Οι τοποθετήσεις του Ισπανού τεχνικού μεταδόθηκαν ζωντανά από το επίσημο κανάλι του συλλόγου.

«Μετά από  εβδομάδες επιστρέφουμε στη δράση, ανυπομονούμε για το παιχνίδι, είναι μια μεγάλη πρόκληση, παίζουμε με την πρωταθλήτρια, αλλά είμαστε παραπάνω από έτοιμοι, οι παίκτες θα δώσουν το 100%», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Ακολούθως

ο Καταλά τοποθετήθηκε για...

…το αν είναι ικανοποιημένος από την τελική μορφή του ρόστερ μετά τις μεταγραφές: «Στόχος είναι ν’ ανταγωνιστούμε με τους κορυφαίους. Πιστεύω ότι μπορούμε, αυτή είναι η φιλοδοξία. Είμαι 100% ικανοποιημένος με την ομάδα και τους νεοφερμένους, αν και ένας (σ.σ. Ροσάλες) δεν έχει μπει ακόμη στην ομάδα. είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

…το χρόνο που θα απαιτηθεί να αποκτήσει ομοιογένεια η ομάδα: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είναι μια ολοκαίνουργια ομάδα, δουλεύουμε πολύ καιρό με τους περισσότερους παίκτες. Από την πρώτη μέρα λέμε ότι όποιος βρίσκει δικαιολογίες, δεν προοδεύει. Είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις, όχι άλλοθι».

…αν είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ ότι η Ομόνοια είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα και έχει ήδη έξι επίσημα παιχνίδια: «Ναι, φυσικά, η Ομόνοια έχει μια ομάδα με λίγες αλλαγές εδώ και δύο χρόνια, με σταθερό κορμό και καλή παρουσία στην Ευρώπη. Αλλά, όπως είπα, δεν θέλουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες. Θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και θα είμαστε… πεινασμένοι για τη νίκη»

…τα αγωνιστικά δεδομένα: «Οι Άνταμ Γκούρτσο και Κρίστιαν Σάντσεθ προπονούνται ουσιαστικά την τελευταία εβδομάδα. Αν είναι αποστολή, πάει να πει ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Ο Άμπραχαμ ήταν στην Ισπανία το περασμένο 10ήμερο για τη γέννηση του γιου του, έχει σχεδόν τελειώσει με την αποθεραπεία του, αλλά χρειάζεται ακόμη λίγο καιρό. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα μας».

…το πρώτο ντέρμπι της προπονητικής καριέρας του και αν η ισοπαλία με τη Δόξα τον ώθησε σε αλλαγή πλάνων: «Δεν έχει σημασία αν παίζουμε ντέρμπι ή όχι, δεν επηρεάζει την προετοιμασία μας στη διάρκεια της εβδομάδας. Πάντα θέλουμε το καλύτερο, αυτό θέλω να περάσω και στους παίκτες μου. Θέλω να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ως τελικό»

…το πού περιμένει να δει βελτίωση στην ομάδα μετά τις πρόσφατες προσθήκες: «Θέλουμε να έχουμε περισσότερη ποιότητα σε άμυνα και επίθεση. Περισσότερες επιλογές μπροστά και περισσότερη ασφάλεια στα μετόπισθεν, να είμαστε πιο συμπαγείς ως σύνολο. Όσο πιο μεγάλη είναι η φιλοδοξία των νεοφερμένων, τόσο μεγαλύτερη η βοήθεια που προσφέρουν»

…την κατάσταση του Τιάγκο και το ενδεχόμενο παρουσίας του Τούμπα στην εστία: «Η κατάσταση με τον Τιάγκο δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε, το πιθανότερο είναι να απουσιάζει την Κυριακή. Για τον Τούμπα ισχύει ό,τι είπα πριν: αν είναι στην αποστολή, έχει τις ίδιες πιθανότητες με τους άλλους για να είναι στο αρχικό σχήμα»

…τα στοιχεία που θα απαιτηθούν για τη νίκη κόντρα στην Ομόνοια και τι πρέπει να διορθωθεί σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Δόξα: «Περίμενα να κερδίσουμε στην πρεμιέρα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, τόσο στο παιχνίδι με την μπάλα όσο και στο παιχνίδι χωρίς αυτήν. Παίρνουμε όμως και αρκετά θετικά, δεν είναι ανάγκη να εστιάζουμε διαρκώς στα αρνητικά. Ήμουν ευχαριστημένος με τη θέληση και την προσέγγιση των παικτών μου κόντρα στη Δόξα, θέλω να δω το ίδιο και κόντρα στην Ομόνοια. Να είμαστε θετικοί και θα δούμε τι θα βγει»

Keywords
Τυχαία Θέματα