Let’s Do It! Cyprus είπε και έπραξε η Ελληνική Τράπεζα

Η Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας συνέβαλε στον καθαρισμό του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας

Στις δράσεις της εκστρατείας «Let’s Do It! Cyprus» συμμετείχε ενεργά η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας, διοργανώνοντας εθελοντική δράση καθαρισμού του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Η Ελληνική Τράπεζα για ακόμα μια χρονιά στήριξε

πολυπλεύρως τον θεσμό, καθώς πέραν της χορηγίας που προσέφερε για να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκστρατεία, η Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας με το σύνθημα #stoxerisou έλαβε μέρος στην εκδήλωση συμβάλλοντας στην αλλαγή.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις παράλληλοι καθαρισμοί, μέσα και πλησίον του Πάρκου της Αθαλάσσας. Συνολικά 60 εθελοντές μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος με τελικό απολογισμό 69 σακούλες σύμμικτα σκουπίδια, 32 σακούλες PMD μαζί με μπάζα, λάστιχα κ.α., δηλαδή 5656 λίτρα σκουπίδια απομακρύνθηκαν από τον μεγαλύτερο πνεύμονα της Λευκωσίας.

Οι δράσεις έγιναν στα πλαίσια της Στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση)στηρίζοντας για ακόμα μια φορά ενέργειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη. Πρόσφατα, η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας είχε πραγματοποιήσει καθαρισμό και της παραλίας Λάντα στην Αγία Νάπα, όπου τοποθετήθηκε και Ανακυκλώψαρο ενθαρρύνοντας την ανακύκλωση στην περιοχή.

Στην χώρα μας το Let’s Do It! Cyprus, ενώνει πέραν των 40.000 ενεργών πολιτών με κύριο στόχο την απαλλαγή του νησιού από τα σκουπίδια, την εδραίωση του περιβαλλοντικού αισθήματος στην κοινωνία, την ενεργοποίηση των πολιτών μέσω του περιβαλλοντικού εθελοντισμού και την ενεργητική περιβαλλοντική εκπαίδευση στους μαθητές. Στην Κύπρο η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Let’s Do It Cyprus, Ελληνική Τράπεζα,Let’s Do It Cyprus, elliniki trapeza