«Να μην αμυνόμαστε για 90 λεπτά, η Αντβέρπ θα παίξει επιθετικά»

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε στα ΜΜΕ ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Η τελευταία προπόνηση, που θα διεξαχθεί μισή ώρα αργότερα, στις 21:00, θα μεταδοθεί εδώ ζωντανά για τα πρώτα 15 λεπτά. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των πρασίνων:

«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι, πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αύριο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», είπε αρχικά ο Μπεργκ και ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις:

Αν θα αλλάξει την φιλοσοφία

του μετά το πρώτο αποτέλεσμα και πώς περιμένει τον αγώνα: «Φιλοσοφία; Δεν ξέρω τι εννοείς. Ίσως αλλάξουμε τακτική, παίκτες, ίσως και όχι. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Δεν μπορώ να σου πω τώρα, τί θα κάνουμε. Δεν περιμένω αυτό το παιχνίδι να είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο. Στο οποίο η Άντβερπ είχε κατοχή 30 λεπτά, προηγήθηκε και μας δημιούργησε προβλήματα. Παίζουν εντός, θέλουν να νικήσουν και πιθανόν να υπάρχει ομοιότητα όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ματς ή όπως εξελίχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, θα δούμε. Είναι δύο ανταγωνιστικές ομάδες και ανυπομονούμε για το ματς με μια ομάδα που παίζει σε ψηλότερο επίπεδο από εμάς».

Πού θα κριθεί και αν τα πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικά: «Δεν νομίζω ότι θα είναι καθοριστικά τα πρώτα λεπτά επειδή στο ποδόσφαιρο έχουμε 90, 95 λεπτά, ίσως και παραπάνω. Πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά και να έχουμε καλές αντεπιθέσεις όταν βρούμε ευκαιρίες. Να είμαστε καλοί με την μπάλα για να μην αμυνόμαστε για 90 λεπτά. Περιμένω τον αντίπαλο ότι θα πιέσει, ότι θα παίξει επιθετικά. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί από την αρχή ο αγώνας».

Για τον Χούμποτσαν: «Επανήλθε μετά τον τραυματισμό του αλλά προέκυψε ένα οικογενειακό ζήτημα και χρειάστηκε να πάει πίσω, δεν είναι όμως κάτι σοβαρό. Θα είναι εντάξει και κοντά μας από εβδομάδας. Είναι σημαντικό να μείνει με την οικογένειά του. Εφόσον δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει στον αγώνα κρίναμε ότι ήταν καλύτερο να βρίσκεται με την οικογένεια του. Οι απουσίες είναι φυσιολογικές στο ποδόσφαιρο, έχουμε καλούς παίκτες για να παρουσιαστούμε αύριο».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, ανέφερε: «Είναι καλοί παίκτες, ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν. Αυτού του είδους οι αγώνες είναι διαφορετικοί, αλλά οι νεαροί μας έχουν ποιότητα και προοπτική».

Για τους παίκτες της Αντβέρπ, σχολίασε: «Είμαι σίγουρος πως θα είναι καλύτεροι αύριο. Έχω καλή εικόνα. Είναι πολύ καλή ομάδα η Αντβέρπ, πήρε και έναν καλό ποδοσφαιριστή (Ναϊνγκολάν). Είναι πρόκληση για μας που θα την αντιμετωπίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα