LIFE-foodprint - Συμμετοχή σε διεθνή έκθεση

Οι «Φίλοι της Γης Κύπρου» συνοδευόμενοι από την «Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων» (ΟΕΒ), πραγματοποίησαν πρόσφατα ταξίδι στο Λονδίνο με στόχο την συμμετοχή στην διεθνή εκδήλωση «International Food and Drink» (IFE), εκπροσωπώντας με τον τρόπο αυτό, το έργου «LIFE Foodprint», ως εταίροι της σχετικής εκστρατείας κατά της μείωσης σπατάλης τροφίμων.

Οι λειτουργοί των δύο φορέων, παρουσίασαν το έργο και τα αποτελέσματά του μέχρι στιγμής επιχειρώντας παράλληλα

και επιτυχώς την δικτύωση με τη βιομηχανία και άλλα έργα που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, παραγωγής, μεταποίησης, λιανικής διανομής και κατανάλωσης.

Τριήμερη έκθεση…

Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο ExCeL του Λονδίνου, ήταν μια τριήμερη, και αφορούσε ενδιαφέρουσες ομιλίες, εργαστήρια και σεμινάρια.

Σε δηλώσεις της στο «Sigmalive», η εκπρόσωπος της Μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Φίλοι της Γης- Κύπρου», Σάρα-Μαρίζα Βρυωνίδη, ανέφερε: «μάθαμε τόσα πολλά μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες συμμετέχοντας, στα τρία μεγάλα στάδια των σεμιναρίων, τα οποία ήταν γεμάτα με έμπειρους ομιλητές στον τομέα. Εντυπωσιαστήκαμε με το ευρύ φάσμα θεμάτων που καλύπτονται, από τη βιωσιμότητα και τη συσκευασία μέχρι το μάρκετινγκ και το branding».

Παράλληλα τόνισε ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με άλλους οργανισμούς και άτομα που εργάζονται στον τομέα της δωρεάς τροφίμων, στο οποίο επικεντρώνονται οι «Φίλοι της Γης» Κύπρου, μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας του «Foodprint project».

Όπως είπε: «ανταλλάξαμε ιδέες, μάθαμε ο ένας από τις εμπειρίες του άλλου και υπενθυμίσαμε στους εαυτούς μας για άλλη μια φορά ότι η δημιουργία συνδέσεων και συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ανθεκτικών, δίκαιων και βιώσιμων συστημάτων τροφίμων που χρειαζόμαστε».

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ

Από πλευράς του ο Λειτουργός του Τμήματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος της «ΟΕΒ» Μάριος Παπαγεωργίου, ανέφερε: «η ΟΕΒ συμμετείχε την Διεθνή Έκθεση Food &Drink Exhibition στο Λονδίνο στα πλαίσια του προγράμματος Life FoodPrint. Κατά την διεξαγωγή της έκθεσης έγιναν διάφορες παρουσιάσεις με θεματολογίες που αφορούσαν τη βιωσιμότητα, καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, σίτισης, παρασκευής και διαχείρισης των τροφίμων. Παράλληλα υπήρχαν στα περίπτερα της έκθεσης, κυπριακές επιχειρήσεις οι οποίες προέβαλαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Επιπρόσθετα, στην έκθεση συμμετείχε με περίπτερο η Υπηρεσία Εμπορίου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, όπου δόθηκε η δυνατότητα να δοθούν ενημερωτικά προϊόντα του προγράμματος Life FoodPrint και να ενημερωθεί το κοινό από την ΟΕΒ για τις δράσεις του προγράμματος καθώς επίσης και με πιο τρόπο η ΟΕΒ συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ορθή ενημέρωση των επιχειρήσεων στην Κύπρο σχετικά με την σπατάλη των τροφίμων».

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα κυριότερα σημεία της έκθεσης ήταν η ευκαιρία να παρουσιαστεί το έργο του LIFE-foodprint, μέσω του περιπτέρου του Υπουργείου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Οι λειτουργοί των δύο φορέων: ΟΕΒ και Φίλων της Γης έλαβαν θετικά σχόλια για τη δουλειά που γίνεται στην Κύπρο, από ένα ποικίλο κοινό που συμμετείχε στο περίπτερο και πιο συγκεκριμένα από τον , Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ανδρέα Κακούρη.

«Η παρουσία σε αυτή την εκδήλωση ήταν μια εμπνευσμένη και ενημερωτική εμπειρία. Φύγαμε γεμάτοι ενθουσιασμό για τη δουλειά μας και ανυπομονούμε να εργαστούμε και για τις επόμενες δράσεις και φυσικά για τη δημιουργία του δικτύου απορριμμάτων τροφίμων μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας του έργου LIFE Foodprint», ανέφεραν οι κ. Παπαγεωργίου και Βρυωνίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα