Εξαφανίστηκε από την Ιταλία γιος Ρώσου αξιωματούχου

Ο γιος ενός ανώτερου Ρώσου αξιωματούχου ο οποίος συνελήφθη στην Ιταλία, κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, εξαφανίστηκε μια μέρα μετά που εγκρίθηκε από το δικαστήριο η έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ, μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου στις 17 Οκτωβρίου, ο Artyom Uss τελούσε υπό κράτηση στην

κατοικία του κοντά στο Μιλάνο, και έφερε ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Uss, γιο ενός κυβερνήτη της Σιβηρίας, ότι πούλησε παράνομα αμερικανικές τεχνολογίες σε ρωσικές εταιρείες όπλων. Την Τρίτη, ένα ιταλικό δικαστήριο συμφώνησε με την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά την επόμενη ημέρα εξαφανίστηκε, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η Αστυνομία είχε διενεργήσει έλεγχο στον Ρώσο νωρίς την Τετάρτη, αλλά γύρω στο μεσημέρι το ηλεκτρονικό του βραχιόλι σήμανε συναγερμό και έκτοτε είναι εξαφανισμένος. Αρκετές ιταλικές εφημερίδες υπέθεσαν ότι μπορεί να βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό.

Ο πατέρας του Alexander Uss, κυβερνήτης της περιφέρειας Krasnoyarsk της Σιβηρίας, εξέφρασε την ανησυχία του την Παρασκευή.

«Ως πατέρας, ανησυχώ πολύ για τον γιο μου», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν ξέρω πού είναι και δεν ξέρω τι συνέβη λεπτομερώς. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σύμφωνα με τον Artyom, το διαμέρισμα όπου διέμενε φυλασσόταν καλά από την Αστυνομία. Τον έλεγχαν μάλιστα πολλές φορές τη νύχτα. Επομένως, δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς εξαφανίστηκε», ανέφερε.

Ο πατέρας του κατήγγειλε ότι η σύλληψη του γιου του ήταν πολιτική πράξη και ότι ο γιος του είχε παγιδευτεί σε ένα «γεωπολιτικό παιχνίδι» .

Ο Uss ήταν ένας από τους πέντε Ρώσους που συνελήφθησαν μετά από αίτημα της Ουάσιγκτον για «παράνομα σχέδια εξαγωγής ισχυρής» αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας στη Ρωσία.

Το Yπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε ότι ορισμένα από αυτά «ανακαλύφθηκαν στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας».

Μετά τη σύλληψή του στην Ιταλία, η Ρωσία έθεσε τον Uss στη δική της λίστα καταζητούμενων, με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης να αναφέρουν ότι κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο στη Μόσχα να απαιτήσει την έκδοσή του.

Διαβάστε επίσης:Αναβάλλεται η επίσημη επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα