Kορυφαία ευρωπαϊκά έργα για τις δημόσιες μεταφορές

Πιο συνδεδεμένη, με στρατηγικά δίκτυα μαζικών μεταφορών και ψηφιακά δίκτυα, επιχειρεί να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς εξυπηρέτηση αυτού του στόχου ξοδεύει εκατομμύρια ετησίως ως χορηγίες για έργα ανάπτυξης στα κράτη μέλη.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή “Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη” με τον Κυριάκο Πενηνταέξ, αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα το μετρό στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία, το οποίο επεκτείνεται με νέα γραμμή για να φτάσει την περιοχή Drumul Taberei.

Στόχος

του υπό εξέλιξη έργου, είναι να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να διανύσουν πολίτες τη συγκεκριμένη διαδρομή κατά περίπου 21 λεπτά. Αυτό σημαίνει γρηγορότητες μετακινήσεις για τους περίπου 335 χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, εκ των οποίων οι μισοί χρησιμοποιούν το μετρό στην καθημερινότητά τους.

Το έργο επέκτασης του μετρό αναμένεται να συμβάλει στην παροχή ευκολότερης πρόσβασης στο κεντρικό Βουκουρέστι και στις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη, όπως απασχόληση, εκπαίδευση και υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονα, θα μειωθεί η συμφόρηση στους δρόμους, διευκολύνοντας τα ταξίδια για τους οδηγούς.Το έργο δημιουργεί περίπου 48 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υλοποίησης και 1 200 νέες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση.

Η συνολική επένδυση για την επέκταση του μετρό στο Βουκουρέστι ανέρχεται σε 709 εκατομμύρια ευρώ περίπου, εκ των οποίων το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ συνεισφέρει 409 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Τρόλεϊ στην Πολωνία

Ένα άλλο σημαντικό έργο, στην πόλη Γκνύνια, στην Πολωνία, στοχεύει στην ενίσχυση του συστήματος τροφοδοσίας του δικτύου των τρόλεϊ.  Αγοράστηκαν ήδη 28 νέα σύγχρονα τρόλεϊ.

Οι άμεσοι στόχοι του έργου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των φιλικών προς το περιβάλλον δημόσιων μεταφορών και η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών. Αυτές οι βελτιώσεις έχουν ξαναχτίσει την εικόνα των δημόσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη πόλη,  προκαλώντας αύξηση του αριθμού των επιβατών και δημιουργώντας άμεσα οφέλη για τους κατοίκους και την τοπική οικονομία.

Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στα 24 εκατομμύρια ευρώ περίπου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεισφέρει 13 εκατ. περίπου. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα