Kιάερ: "Το ποδόσφαιρο για εμένα έρχεται δεύτερο πλέον"

Ποδοσφαιριστής της χρονιάς βραβεύτηκε ο Σιμόν Κιάερ, για την στάση που έδειξε στο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Κρίστιαν Έρικσεν, με τον ίδιο να τονίζει πως το ποδόσφαιρο δεν τόσο σημαντικό για αυτόν όσο πρώτα.

Έντονο και επεισοδιακό ήταν το 2021 για τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το περιστατικό το οποίο σημάδεψε την σεζόν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία, για το Euro 2020.

Ο παίκτης της Ίντερ υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ο αρχηγός

της Εθνικής Δανίας Σιμόν Κιάερ ήταν αυτός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει τόσο τον ίδιο, όσο και την σύντροφο του που είχε μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έκλαιγε.

Ο 32χρονος στόπερ της Μίλαν ανακηρύχτηκε από τον Guardian, ως ο παίκτης της χρονιάς, για την στάση που επέδειξε στο εν λόγω περιστατικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική εφημερίδα, ο έμπειρος αμυντικός μίλησε για την άσχημη αυτή στιγμή, ενώ εξήγησε πως μετά από τα όσα έγιναν το ποδόσφαιρο έχει πλέον λιγότερη σημασία για αυτόν.

«Η αντίδρασή μου ήταν παρορμητική και το ίδιο και όλων. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα. Ο Κρίστιαν δεν είναι συμπαίκτης, είναι πάνω απ' όλα φίλος μας. Αυτό το έκανε όλο πολύ πιο έντονο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο. Μιλάω μαζί του. Αν ο Κρίστιαν και η οικογένειά του είναι καλά, τότε θα είμαι κι εγώ καλά. Εκεί βρίσκω την ηρεμία μου και αυτό μου αρκεί. Οι σκέψεις μου επιστρέφουν κάποιες φορές στον αποκλεισμό του Euro 2020 στον ημιτελικό από την Αγγλία. Αλλά τελικά ήταν δευτερεύον και το ποδόσφαιρο έγινε δευτερεύον για μένα. Δεν είναι τόσο σημαντικό όσο πριν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στα λεγόμενα του. 

sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα