Κρίσιμα 24ωρα για αποφάσεις – Πάνω από 18.000 κρούσματα από τις 27 Δεκεμβρίου

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, μετά και την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και του ποσοστού θετικότητας, το οποίο άγγιξε χθες το 5,98%.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκαν 2332 νέα κρούσματα, από μόλις  38,977 τεστ ανίχνευσης της νόσου, με τους φόβους των ειδικών για περαιτέρω αύξηση και των νοσηλειών να επιβεβαιώνονται

σταδιακά. 

Από τις 27 Δεκεμβρίου όπου και καταγράφηκε το πρώτο νέο αρνητικό ρεκόρ με 1925 κρούσματα, έχουν εντοπιστεί 18.399 νέα περιστατικά μέχρι και χθες Πρωτοχρονιά

Διαβάστε επίσης: Την Τρίτη η συνάντηση Χατζηπαντέλα-ΣΕΕ - Στο τραπέζι η λήψη νέων μέτρων/ΒΙΝΤΕΟ

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στα μέσα της βδομάδας, θα διαφανεί η διασπορά του ιού που έγινε στα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, υπό το φόβο εκτόξευσης του αριθμού των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στη «Σημερινή», ανέφερε πως η πιθανότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων προς ανάσχεση της επέλασης της μετάλλαξης «Όμικρον», είναι πάντα στο τραπέζι.

Πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπεύθυνη συμπεριφορά, τόνισε, για να μην οδηγηθούμε στο χείριστο σενάριο ενός lockdown, το οποίο, αν και απομακρυσμένο, δεν πρέπει να αποκλείεται, εάν υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. 

Διαβάστε επίσης: Πρωτοχρονιά με 2332 κρούσματα στην Κύπρο - Στο 5,98% το ποσοστό θετικότητας

Την ερχόμενη Τρίτη, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, όπου και θα ακούσει τις εισηγήσεις του, ωστόσο,  τελικές αποφάσεις για σκληρότερα μέτρα θα παρθούν την Τετάρτη στο Υπουργικό, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 το ποσοστό πλήρως εμβολιασθέντων στο Γενικό πληθυσμό ανερχόταν στο 69,6%, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρίσιμα 24ωρα, – Πάνω, 18 000, 27 Δεκεμβρίου,krisima 24ora, – pano, 18 000, 27 dekemvriou