Junior Achievement & AstroBank: 6 χρόνια στρατηγικής συνεργασίας

Junior Achievement Κύπρου &AstroBank: Έξι χρόνια στρατηγικής συνεργασίας

Δημιουργούνται οι επιχειρηματίες του μέλλοντοςΣήμερα ο τελικός, αναδεικνύεται η «Επιχείρηση της χρονιάς»

Διανύοντας τον 21ο αιώνα και ζώντας σε ένα ευαίσθητο οικονομικό περιβάλλον την ώρα που οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις τρέχουν και εξελίσσονται, η αγορά εργασίας καθίσταται πιο περίπλοκη, σύνθετη και απαιτητική.

Σήμερα, οι υποψήφιοι και μελλοντικοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα συνεχή αγώνα μάθησης και εξέλιξης των δεξιοτήτων τους με ένα μεγάλο

ποσοστό νέων ανθρώπων να δημιουργούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μέσα από καινοτόμες start-up εταιρείες με σκοπό την έξοδο από το οικονομικό και επαγγελματικό αδιέξοδο.

Ο σύγχρονος άνθρωπος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις χρειάζεται να αναπτύξει καινούριες δεξιότητες, όπως η επιχειρηματική σκέψη. Πρέπει δηλαδή να μπορεί να μετατρέψει τις ιδέες σε πράξεις παράγοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία για το κοινωνικό σύνολο. Αυτή είναι ουσιαστικά και μια από τις δεξιότητες, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, μη κυβερνητικοί οργανισμοί μεταξύ αυτών και ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, για να προωθήσουν την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide, κάθε χρόνο κινητοποιεί περισσότερους από 10 εκατομμύρια μαθητές από περισσότερες από 100 χώρες για να εμπνευστούν μια ιδέα που θα την υλοποιήσουν αφού δουλέψουν σε ομάδες στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση».

Ειδικότερα, οι μαθητές, καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους start-up επιχείρηση και να συμπεριφερθούν σαν πραγματικοί επιχειρηματίες σε πραγματικό περιβάλλον αφού καλούνται να σχεδιάσουν και να λανσάρουν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες, προωθώντας τα τελικά στην αγορά. Τέλος, μέρος των εσόδων από τα κέρδη διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κύπρος

Στην Κύπρο, κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο διαγωνισμός «Επιχείρηση της Χρονιάς», με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από κάθε γωνιά της Κύπρου οι οποίοι επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, μέσα από την οποία θα αναπτύξουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Σύμφωνα με έρευνες, οι μαθητές και απόφοιτοι του διαγωνισμού «Επιχείρηση της Χρονιάς» έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, 15% μεγαλύτερο μέσο εισόδημα, 20% μεγαλύτερη πιθανότητα να εξελιχθούν σε διευθυντικά στελέχη καθώς και 50% περισσότερες πιθανότητες να αρχίσουν την δική τους επιχείρηση.

Συνοδοιπόρος στο Junior Achievement Κύπρου, που συμβάλει στην εξέλιξη των αυριανών πολιτών με βούληση που καινοτομούν και κάνουν πράξη την ιδέα δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας, είναι η AstroBank η οποία στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και δίνει μεγάλη αξία στην διασύνδεση του επιχειρηματικού κόσμου με την εκπαίδευση.

AstroBank

Ο τραπεζικός οργανισμός AstroBank, για ακόμα μια χρονιά υπήρξε στρατηγικός συνεργάτης της μαθητικής έκθεσης «Junior Achievement Κύπρου στη διάρκεια της οποίας, περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15-18 ετών από όλη την Κύπρο, παρουσίασαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που δημιούργησαν, εκπροσωπώντας 60 συνολικά μαθητικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την Επικεφαλής Marketing της AstroBank, Δήμητρα Ονουφρίου, μέσα από τη συνεργασία με το Junior Achievement Κύπρου, η AstroBank εδραιώνει τη δυναμική της παρουσία στην κυπριακή κοινωνία μέσα από τη στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που ενθαρρύνουν τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Η κ. Ονουφρίου ανέφερε ότι η AstroBank στέκεται υπεύθυνα δίπλα στους νέους, παρέχοντάς τους εφόδια που συμβάλλουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ανέλιξη. Ταυτόχρονα, συνεχάρη όλους τους νέους και τις ομάδες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμός.

Σήμερα ο τελικός διαγωνισμός του Junior Achievement Κύπρου

Σημειώνεται πως ο τελικός διαγωνισμός «Επιχείρηση της Χρονιάς» του Junior Achievement Κύπρου και η τελετή βράβευσης, πραγματοποιούνται σήμερα στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2019, στη Γαλλία (Lille).

Keywords
Τυχαία Θέματα