Independent:Συμφωνία που προκαλεί ανησυχίες στη Βρετανία για βάσεις στην Κύπρο

Οι κυβερνήσεις του Γιβραλτάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται κοντά στη συμφωνία για μια συνθήκη, η οποία απομειώνει τη βρετανική κυριαρχία σε περιοχές όπως η Βόρεια Ιρλανδία και δυνητικά οι βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο. Η πίεση αυξάνεται για τη γη που είναι βρετανικό κυρίαρχο έδαφος

Τις διαμαρτυρίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, της πτέρυγας των υπέρμαχων του Brexit, για το διαφαινόμενο περιεχόμενο μιας πιθανής

συμφωνίας ΗΒ-ΕΕ για το καθεστώς του Γιβραλτάρ, μεταφέρει δημοσίευμα του Independent.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι βουλευτές προειδοποιούν πως η υπόσχεση του Brexit για ισχυρότερη κυριαρχία απέτυχε και, αντίθετα, οδηγεί σε απώλεια του ελέγχου των βρετανικών εδαφών. Ο ισχυρισμός έρχεται πριν από μια αντιπαράθεση τη Δευτέρα μεταξύ του David Cameron και μελών της επιτροπής ευρωπαϊκού ελέγχου της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με μια σχεδιαζόμενη συνθήκη για το Γιβραλτάρ.

Οι κυβερνήσεις του Γιβραλτάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται κοντά στη συμφωνία για μια συνθήκη που κάποιοι φοβούνται ότι θα δει τους συνοριοφύλακες της Frontex της ΕΕ να αποφασίζουν ποιος μπορεί να εισέλθει στο βρετανικό υπερπόντιο έδαφος – και θα τους δώσει την εξουσία να διώχνουν τους Βρετανούς πολίτες.

Υπάρχουν ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με αυτή τη συνθήκη με την ΕΕ, λόγω των συνεπειών της αποδυνάμωσης της βρετανικής κυριαρχίας σε περιοχές όπως η Βόρεια Ιρλανδία και ακόμη και δυνητικά οι βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, όπου η πίεση αυξάνεται για τη γη που είναι βρετανικό κυρίαρχο έδαφος, σημειώνει ο πολιτικός συντάκτης της ε/φ, David Maddox.

Οι συνομιλίες για το προσχέδιο της συνθήκης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, αλλά οι βουλευτές της επιτροπής έχουν ήδη αποστείλει επιστολή στον Λόρδο Κάμερον ζητώντας απαντήσεις σε έναν κατάλογο ερωτήσεων. Εκπρόσωπος του FCDO δήλωσε:

“Το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταλήξει μόνο σε μια συμφωνία με την ΕΕ με την οποία είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ- που διασφαλίζει την κυριαρχία του Γιβραλτάρ- και που προστατεύει πλήρως τις επιχειρήσεις και την ανεξαρτησία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Γιβραλτάρ. “Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πλήρως προσηλωμένο στην εξεύρεση μιας λύσης που θα στηρίζει το Γιβραλτάρ, τον λαό του και την οικονομία του”.

ΠΗΓΗ: Indepedent

Keywords
Τυχαία Θέματα
Independent Συμφωνία, Βρετανία, Κύπρο,Independent symfonia, vretania, kypro