H Μαρίνα Κατσαρή στο TEDxNicosiaWomen

H Μαρίνα Κατσαρή θα είναι μια από τους ομιλητές στο στο TEDxNicosiaWomen.

Όσο με θυμάμαι, θυμάμαι ιστορίες και παραμύθια. Γεννήθηκα σε ένα νησί όπου οι μύθοι και η υπερβολή είναι η καθημερινότητα των κατοίκων του: στην Κύπρο. Έζησα τα πρώτα δύο χρόνια μου στη γη των Αράβων παραμυθάδων, στο Ομάν, όπου ακολουθήσαμε τον πατέρα μου που μας έλεγε ότι σαν μηχανολόγος κλιμάτιζε τα παλάτια ενός μεγάλου σουλτάνου.

Στην ασπρόμαυρη σκακιέρα της Λευκωσίας, των αντίπαλων βασιλιάδων, πύργων

και αξιωματικών, «μεγάλωσα» και έμαθα όσα μπορούσα περισσότερα για τα μικρά παιδιά, σαν νηπιαγωγός. Ύστερα, με τράβηξαν τα μαγεμένα δάση της Αγγλίας, την οποία επισκέφτηκα για να μάθω από κοντά την τέχνη του εκπαιδευτικού δράματος και του θεάτρου.

Οι Κένταυροι του Πηλίου με προσκάλεσαν, ύστερα, και με μύησαν με αλλόκοσμες γιορτές στην τέχνη του παραμυθά. Με αυτή πορεύομαι πια. Σώμα, λέξη και λαλιά μπαίνουν μπροστά μου σε κάθε στροφή, έτσι έμαθα να λέω τον κόσμο και έτσι να τον μοιράζομαι σε σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία, φεστιβάλ κι όπου αλλού αυτό το παραμυθένιο μονοπάτι με οδηγήσει.

To TEDxNicosiaWomen, πραγματοποιείται στις 27 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της ΑΤΗΚ στη Λευκωσία όπου θα προβληθεί livesteaming μια σειρά ομιλιών, κατά τη διάρκεια του TEDWomen που λαμβάνει χώρα στην Καλιφόρνια με θέμα It’s About Time.

Εκτός από την απευθείας σύνδεσή με το TEDWomen στην Καλιφόρνια, θα γίνουν ομιλίες από πέντε ομιλητές από τη χώρα μας, δημιουργώντας ένα global conversation μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Λευκωσίας..!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα