H Ιαπωνία ξεκίνησε το «name and shame» όσων παραβιάσουν κανόνες Covid19

Η Ιαπωνία ελπίζει να ωθήσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τους κανόνες της για τον COVID-19 δίνοντας στην δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που τους παραβιάζουν.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της χώρας δημοσίευσε τη Δευτέρα τα ονόματα τριών ατόμων που είπε ότι παραβίασαν τους κανόνες μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό στις 21 Ιουλίου.

Ο κατάλογος περιλάμβανε δύο Ιάπωνες υπηκόους 20 ετών που έφτασαν από τη Νότια Κορέα και ένα

άτομο 30 χρονών  που έφτασαν από τη Χαβάη. Οι δύο υπήκοοι που έφτασαν από τη Νότια Κορέα βρίσκονταν στους νομούς Κουμαμότο και Σαϊτάμα, ενώ η άφιξη από τη Χαβάη ήταν στο Τόκιο, ανέφερε το έγγραφο.

Και οι τρεις βρέθηκαν αρνητικοί κατά την άφιξη αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στις επακόλουθες κλήσεις παρακολούθησης από τις υγειονομικές αρχές, ανέφερε το έγγραφο.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι σκόπιμα προσπάθησαν να αποφύγουν την επαφή με τις υγειονομικές αρχές μετά την επιστροφή τους στην Ιαπωνία, ανέφεραν οι New York Times.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι είχαν πει τον Μάιο ότι τα άτομα που δεν απαντούν σωστά στις αρχές μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους στο κοινό. Το έγγραφο της Δευτέρας δείχνει την Ιαπωνία  υλοποιεί αυτήν την απειλή για πρώτη φορά.

Το έγγραφο έρχεται εν μέσω μιας νέας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα