H Ε.Θεοχάρους καλεί τον Πρόεδρο να πει “mea culpa”

«Ο λεγόμενος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στα Ην. Έθνη Μεχμέτ Ντανά, μέσω της Τουρκίας, έσβησε και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις περί των καλών δήθεν προθέσεων του Μουσταφά Ακιντζί για υποφερτή έστω λύση στο Κυπριακό», αναφέρει σε δήλωση της η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και επί τούτου καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει “mea culpa”.

Στην ανακοίνωσή της η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης προσθέτει: «Έχει άραγε διαβάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αφέρωφ Νεοφύτου και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού το περιεχόμενο της επιστολής;». Η Δρ. Θεοχάρους διευκρινίζει ότι: «Απαντώντας στο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ Νίκο Αιμιλίου για τις τουρκικές παραβιάσεις τον Ιανουάριο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ο κ. Ντανά ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, ανεξάρτητα και αυτοδιοικούμενα και ότι δεν έχει γίνει καμιά παραβίαση».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, η κα Θεοχάρους διερωτάται: «Αν αυτό είναι το κοινό όραμα που μερίζεται με τον Ακιντζί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οφείλει να το πει ξεκάθαρα στον λαό». Καταλήγοντας, καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναγνωρίσει το σφάλμα και να χαράξει πολιτική που θα απεγκλωβίζει την Κύπρο από τις επικίνδυνες κακοτοπιές και παγίδες που στήνει συνεχώς η Τουρκία και οδηγούν είτε σε μια καταστροφική συμφωνία, είτε σε τέλμα. Συνυπεύθυνο, εν προκειμένω λόγω και των δικών του κακών εκτιμήσεων και χειρισμών, είναι και το ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα