Ο Γιούνκερ βλέπει πρόοδο στη διαχείριση προσφυγικής κρίσης

«Το να συνεργάζεσαι με τρίτες χώρες για να κλείσεις τα σύνορα σε ένα από τα μέλη μας δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό ούτε πολιτικά αποδεκτό», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επικρίνοντας τη σχετική πρωτοβουλία των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία). Και συμπλήρωσε: «υποστηρίζουμε την ασφάλεια των συνόρων (μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ) και στις δυο πλευρές.

Μόνον αν συνεργαστούμε στενότερα και συντονιστούμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε, χωρίς να καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη και να διακινδυνεύσουμε τη Σένγκεν και επομένως την ελευθερία μας στο εσωτερικό».

Επισήμανε δε ότι σήμερα «στην Ελλλάδα λαμβάνοντα δακτυλικά αποτυπώματα από ενιά στους δέκα πρόσφυγες, ενώ το Σεπτέμβριο ήταν μόνο το 8%» , ενώ σύμφωνα «με στοιχεία τη FRONTEX τον Οκτώβριο πήγαιναν στην Ελλάδα από την Τουρκία καθημερινά 7.000 και τον Δεκέμβριο 3.500 πρόσφυγες. Σήμερα είναι μόνο 2.000. Βλέπουμε επιτέλους πρόοδο».

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα