H ΕΔΕΚ ροκάρει με Pink Floyd σε μια ανατρεπτική συναυλία

Μια ανατρεπτική συναυλία διοργανώνει η ΕΔΕΚ με θέμα την κοινωνική διάσταση στο έργο των Pink Floyd την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, στο Royal Hall, στη Λευκωσία.

Οι Pink Floyd μέσω της πειραματικής/ψυχεδελικής μουσικής και των φιλοσοφικών στίχων που σπάνια συναντά κανείς σε ροκ

συγκροτήματα, κατάφεραν να δημιουργήσουν το The Dark Side of the Moon, ένα άλμπουμ που μοιάζει περισσότερο με ντοκιμαντέρ παρά με μουσική.

Το άλμπουμ μέσα από 9 τραγούδια αναπτύσσει θέματα όπως ο χρόνος, τα χρήματα, ο πόλεμος, ο καταναλωτισμός, στοιχεία τα οποία αποτελούν τους λόγους για τους οποίους ο μοντέρνος άνθρωπος βρίσκεται καθημερινά στα όρια της παράνοιας. Η σπουδαιότητα του έργου είναι η ταυτόχρονη εξέλιξή του με την συνείδηση του ανθρώπου και παράλληλα ο ρόλος που διαδραματίζει στην εξέλιξή της.

Με την πάροδο του χρόνου η έννοια των στίχων αλλάζει στο μυαλό του ακροατή, μεταμορφώνοντας το άλμπουμ σε ένα καινούργιο μάθημα ζωής αφού κάποια από τα μηνύματα και έννοιες που αναπτύσσονται, μόνο ο χρόνος μπορεί να τα ερμηνεύσει.

Η μουσική ομάδα που θα παρουσιάσει τα πιο πάνω αποτελείται από 11 καλλιτέχνες ηλικίας 16-65 χρόνων και έχει φροντίσει να εκτελέσει τα τραγούδια με την κάθε λεπτομέρεια, ηχητική και οπτική, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το τεράστιο έργο των Pink Floyd.

H ώρα προσέλευσης είναι στις 20:00 το βράδυ και η ώρα έναρξης της συναυλίας στις 20:33. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 10 ευρώ.  

Keywords
Τυχαία Θέματα