H SADAT καλεί τον στρατό των ισλαμικών χωρών να επέμβει στο Ισραήλ

Σε ένα δελτίο τύπου στα τουρκικά και τα αραβικά στις 13 Οκτωβρίου, το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Ένωσης Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης (ASSAM), μια οργάνωση βιτρίνα που διευθύνεται από τον ιδιωτικό στρατό SADAT, ο οποίος πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια de facto παραστρατιωτική δύναμη πιστή στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , επαίνεσε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, προβάλλοντας μια σειρά αμφιλεγόμενων ισχυρισμών σχετικά με την ισραηλινή απάντηση. Η SADAT πρότεινε την ανάπτυξη ενός στρατού που θα περιλαμβάνει ισλαμικές

χώρες στην περιοχή «για να τεθεί ένα τέλος στην κατοχή του Ισραήλ».

Διαβάστε επισης: Ο «μυστικός» στρατός του Ερντογάν

Η SADAT περιέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς ως μια φυσική απάντηση στα χρόνια της απομόνωσης, της καταπίεσης και των βασανιστηρίων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Η οργάνωση τόνισε ότι ήταν μια εκδήλωση της εξέγερσης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στον εγκλεισμό του σε μια υπαίθρια φυλακή, όπου έχουν στερηθεί την πατρίδα τους για δεκαετίες.

Η  SADAT χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκράτη, ενώ η Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τη Δύση, αναφέρεται ως «κυβέρνηση της Γάζας».

Η δήλωση επεσήμανε επίσης την υποκείμενη νοοτροπία «όπως η σταυροφορία» που στρέφεται προς τον ισλαμικό κόσμο, όπως γίνεται αντιληπτή από τον παλαιστινιακό λαό. Η SADAT υπογράμμισε ότι ο χαρακτηρισμός αυτών των συγκρούσεων από τη Δύση ως «θρησκευτικό πόλεμο» απλώς επιδεινώνει την κατάσταση.
 

Σύμφωνα με τη SADAT, η επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχε βαθύ αντίκτυπο στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ισραηλινός πληθυσμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Ταυτόχρονα, οι δυτικές χώρες, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν είχαν δείξει τόσο γρήγορες αντιδράσεις στα περιφερειακά γεγονότα, εξέφρασαν αμέσως την ακλόνητη υποστήριξη. Αυτή η αξιοσημείωτη απάντηση αποδόθηκε στην αντιληπτή ζημιά που υπέστη το Σιωνιστικό Ισραήλ, παρά τις προηγούμενες συγκρατημένες αντιδράσεις των ΗΠΑ στα γεγονότα στην περιοχή», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Το δελτίο τύπου υπογράμμισε επίσης την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ, επισημαίνοντας τα λόγια του όταν δήλωσε: «Στέκομαι μπροστά σας όχι μόνο ως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και ως Εβραίος». Η επίσκεψη θεωρήθηκε ως μια κίνηση για την ανάκτηση της ψυχολογικής υπεροχής στον πόλεμο. Η αποστολή του αμερικανικού και του βρετανικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια συγκεκριμένη εκδήλωση της συμμαχίας σταυροφόρων-σιωνιστών, ισχυρίζεται η SADAT.

Η SADAT  καταληκτικά  σε μια έκκληση για άμεση δράση προέτρεψε 57 ισλαμικά έθνη υπό τη σημαία του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) να εκδώσουν κοινή δήλωση, να παράσχουν ένα παράθυρο 48 ωρών στο Ισραήλ «να σταματήσει τη δυσανάλογη ισχύ του και να εξετάσει την εφαρμογή μποϊκοτάζ και εμπάργκο εάν το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί». Η οργάνωση ζήτησε επίσης τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα.

Ο γενικός γραμματέας της ASSAM υποστήριξε προηγουμένως ότι ο κόσμος κυβερνάται από τους Εβραίους και ότι «σίγουρα θα έρθει μια μέρα στο μέλλον που τα δέντρα και οι πέτρες θα μιλήσουν και θα πουν, «Ω Μουσουλμάνοι! Ελάτε να σκοτώσετε τον Εβραίο που κρύβεται πίσω μου», μια αποκαλυπτική πρόβλεψη που εκφράζεται συχνά από ριζοσπάστες.

Κατηγορώντας τους Εβραίους ότι είναι μια φυλή που έχει προκαλέσει διαμάχες σε όλη την ιστορία, ο απόστρατος συνταγματάρχης Nejat Özden έγραψε: «Ο κόσμος είναι μια εβραϊκή φυλακή που έχει περιέλθει στην κυριαρχία του εβραϊκού ναζισμού-πολιτικού σιωνισμού, ανοιχτά ή κρυφά», σε ένα άρθρο γεμάτο αντισημιτικά επιχειρήματα που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της ASSAM στις 16 Ιουλίου 2021.

Πηγή: Nordic Monitor

Keywords
Τυχαία Θέματα