H Kύπρος ανεξάρτητο Κράτος

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα τα 60α γενέθλια της. Μέσα από ανείπωτες ταλαιπωρίες και τις θυσίες των παιδιών της, θα ανάπνεε για πρώτη φορά αέρα ελευθερίας, ακροβατώντας σε ένα σχοινί ενός δοτού, επιβαλλόμενου και ανεφάρμοστου Συντάγματος.

Η διχόνοια, οι παραλείψεις, τα λάθη και οι σύγχρονοι Εφιάλτες, μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, με ορατό τον κίνδυνο η Κύπρος να τουρκοποιηθεί.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές ή θα ενδώσουμε στις απαιτήσεις του

κατακτητή ή θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι τέλους.

Οι κυβερνώντες μας εμπαίζουν κανονικά. Δήθεν ενδιαφέρονται, πάντα για τα μάτια των ψηφοφόρων, για την εξασφάλιση της Άμυνας της χώρας και για αυτό δηλώνουν ότι, «η θητεία είναι χάσιμο χρόνου», «είμαστε ανίκανοι να υπερασπισθούμε τον κράτος μας» και ταυτόχρονα εξευτελίζουν τον Π/Υ για την Αμυντική Θωράκιση της Κύπρου, φτάνοντας τον στα 50,8 εκατομμύρια. Εξ αυτών τα 24 - 26 εκατομμύρια αφορούν την συντήρηση των υφισταμένων μέσων, 10 -12 την συντήρηση Στρατοπέδων – Φυλακίων, ένα ποσό για εξόφληση υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί και πιθανόν να μείνουν και 2 -3 για προμήθεια νέων εξοπλισμών. Τι θα αγοράσουν στραγάλια;Που βρίσκονται, που βολτάρουν, που σπαταλήσατε, σε ποιες τσέπες έχουν δοθεί τα χρήματα του Λαού που δίνει από το υστέρημα και τον τίμιο ιδρώτα του και φτάνουν πέραν των 400 εκατομμυρίων;

Οι κυβερνώντες διατυμπανίζουν ότι, δήθεν συνάπτουν «ισχυρές» συμμαχίες, που όπως λένε, «θωρακίζουν» την ΑΟΖ μας.Το βλέπουμε αυτό καθημερινά, μπράβο τους. Τουλάχιστον μη λέτε ψέματα. Καθημερινά αλωνίζουν τις κυπριακές θάλασσες και τόσο πολύ έχει «θωρακισθεί» που η Τουρκία εξέδωσε NAYTEX για συνέχιση των παρανόμων ερευνών της από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 12 Οκτωβρίου, παραμονή της περιβόητης Συνόδου των Αρχηγών των κρατών μελών της ΕΕ, για επιβολή των «δήθεν» οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Βέβαια στόχος των είναι να πέτυχουν την βελτίωση της «λίστας» οικονομικών κυρώσεων σε 2 -3 άτομα, λέτε και είναι αυτοί που ευθύνονται για την παραβίαση της ΑΟΖ μας,

Όλα τα «αυγά» τα έβαλαν στο καλάθι των ΗΠΑ και άφησαν την Ρωσία εκτός παιχνιδιού. Αν είναι δυνατόν!Τι θα κάνουν όταν δεχθούμε ένα «πούλημα» και «ξεπούλημα» όπως έπαθαν οι πολύπαθοι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι τώρα στρέφονται προς την Ρωσία για να βρουν το δίκαιο τους; Βέβαια γνωρίζουν ότι, η Ρωσία είναι ένα εκ των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και μπορεί να προβάλει «βέτο» σε ένα ψήφισμα σε βάρος μας. Μπορούμε να την παραμερίσουμε και να την θυμηθούμε όποτε την χρειαζόμαστε;;; Μπορούμε, αν την αγνοήσουμε γιατί άρθηκε το εμπάργκο όπλων για την προμήθεια δήθεν «μη φονικών όπλων;». και είμαστε μέσα στην τρελή χαρά.

Είναι τυχαίο ότι, μας φέρατε με τις ευφάνταστες, μονοκόμματες πολιτικές σας, ένα βήμα πριν την διχοτόμηση;; Αυτό που απομένει πλέον, είναι να μας πουν: «έξω οι Κύπριοι από την Κύπρο». Κρίμα στις θυσίες τόσων ανθρώπων.

Είδαμε την απίστευτη κρίση των κυβερνώντων σε ένα απλούστατο θέμα. Η ΕΦ ζητούσε επίμονα και κατεπανάληψη 300 ΣΥΟΠ, για κάλυψη των τεραστίων κενών που προκάλεσαν με την ετσιθελική και άτσαλη απόφαση τους για μείωση της θητείας, την οποία απέρριψαν ασυζητητί. Από την άλλη είδαμε ότι, για μερικές εκατοντάδες ψήφων έδιναν, ελαφρά την καρδία, αναστολή στους 300ους του Υπουργού Παιδείας, βρίσκοντας με απίστευτη ταχύτητα και πιστώσεις και τα πάντα. Ευτυχώς η Βουλή, σε αυτή την περίπτωση, έκανε το αυτονόητο χρέος της. Να πούμε ότι είναι επικίνδυνοι; Ένας απλός Κύπριος πολίτης θα έπαιρνε τέτοια απόφαση;

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μόνο που μας απέμεινε και ελπίζουμε να υπάρχει μέχρι το 2023, που είναι οι επόμενες εκλογές, ευελπιστούντες ότι, θα ανέβουν στην εξουσία Δυνάμεις που θα μπορέσουν, το ελάχιστον να την διατηρήσουν, με ελπίδα να καταφέρουν να βρεθεί μια δίκαιη λύση, που θα εξασφαλίσει την επιβίωση των επερχόμενων γενεών στην γη των πατέρων τους.

Ζήτω η ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία!!! Αιώνια τιμή και δόξα σε αυτούς που αγωνίσθηκαν για την απόκτηση και διατήρηση της.Αιώνια καταισχύνη σε αυτούς που την κατέλυσαν και άνοιξαν την κερκόπορτα στις ορδές του Αττίλα. Ντροπή στα «δήθεν» σύγχρονα Ηνωμένα, Εξαρτώμενα, και Συμφεροντολογικά Έθνη.

Μάριος Μακρυγιάννης

   Αντιστράτηγος ε.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα