Formula 1: H McLaren είναι «πολύ ιδιότροπο» αυτοκίνητο για τον Ρικιάρντο

Η προσαρμογή του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη McLaren εξακολουθεί να μην αποδίδει καρπούς, κυρίως διότι η MCL35M απαιτεί ένα ιδιαίτερο οδηγικό στιλ που ο Αυστραλός ακόμα αναζητά.

Με ελλιπή εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο, ειδικά στον κρίσιμο για εκείνον τομέα του φρεναρίσματος, ο Ρικιάρντο δεν μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια την ταχύτητα ούτε του εαυτού του ούτε του μονοθεσίου, με αποτέλεσμα να είναι σταθερά φέτος μακριά από τον Λάντο Νόρις με την έτερη MCL35M.

Έχει συλλέξει λιγότερους

από τους μισούς βαθμούς (24 έναντι 56) στα 5 φετινά GP, ενώ ο τελευταίος αγώνας, στο Μονακό, ήταν μακράν ο πιο καταστροφικός για τον Αυστραλό: ήταν όλο το τριήμερο 1,0 δευτ. στο γύρο πιο αργός από τον Βρετανό, αποκλείστηκε στο Q2, και στον αγώνα δέχθηκε γύρο από Νόρις, που ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για την αυτοπεποίθησή του.

Formula 1: H McLaren είναι "πολύ ιδιότροπο" αυτοκίνητο για τον Ρικιάρντο

«Τα δεδομένα αποκαλύπτουν τις διαφορές σε σχέση με εκείνον [τον Νόρις] σε ορισμένες στροφές και τα βλέπω, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να κάνω το ίδιο», είπε ο Ρικιάρντο. «Θα δούμε. Ίσως οφείλεται και σε μένα, που προσπαθώ ακόμα να συνηθίσω λίγο το αυτοκίνητο. Όπως λένε, όταν είσαι τόσο μακριά είναι λίγο δύσκολο».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Αντρέας Σιντλ, εξήγησε: «Για να οδηγήσεις το αυτοκίνητό μας γρήγορα, προς στιγμήν, χρειάζεσαι ένα ιδιαίτερο οδηγικό στιλ, το οποίο δεν βγαίνει πηγαία από τον Ντάνιελ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν βγάζει στην επιφάνεια την απόδοση του αυτοκινήτου.

Formula 1: H McLaren είναι "πολύ ιδιότροπο" αυτοκίνητο για τον Ρικιάρντο

«Για να το λύσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σαν μία ομάδα, να μείνουμε ψύχραιμοι, να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να αναλύουμε, και να κάνουμε δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι να συνεχίσει να προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο, διότι βλέπει από τον Λάντο ότι η δυναμική του αυτοκινήτου υφίσταται, και αυτό είναι καλό για εκείνον. Και, την ίδια στιγμή, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά της ομάδας για να τον βοηθήσουμε να ανακτήσει την πηγαία αίσθηση που χρειάζεσαι για να οδηγήσεις γρήγορα. Σε αυτό το σημείο είναι που βρισκόμαστε», κατέληξε ο Γερμανός.

Formula 1: H McLaren είναι "πολύ ιδιότροπο" αυτοκίνητο για τον Ρικιάρντο

«Ο Ρικιάρντο, που είχε την ίδια δυσκολία προσαρμογής και όταν μεταπήδησε από τη RBR στη Renault, είπε για τη συνέχεια: «Προφανώς θα συνεχίσω να δουλεύω πάνω σε αυτό, αλλά αισθάνομαι ότι το τριήμερο στο Μονακό ήμουν τόσο πίσω που ένα μέρος μου θέλει για λίγες μέρες να ξεχάσει τα πάντα, να κλείσει το διακόπτη, διαφορετικά θα έχουμε παράλυση αντί για ανάλυση. Έχω βρεθεί και στο παρελθόν σε αυτή τη θέση και δεν θέλω να την ξαναζήσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, ο Αυστραλός πρόκειται να έχει νέο σασί στον επόμενο αγώνα, στο GP του Αζερμπαϊτζάν (4-6 Ιουνίου) - κάτι που, αν ισχύει, εντάσσεται στην προσπάθεια της McLaren να βρει λύσεις για την προσαρμογή του.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα