FixCyprus: Σχεδόν 6000 τα παράπονα, επιδιορθώθηκε το 24% - Πρώτη η Λευκωσία

Σχεδόν έξι χιλιάδες παράπονα έχουν καταγραφεί από την ημέρα λειτουργίας του FixCyprus, με μόνο τις μισές να έχουν επιδιορθωθεί.

Κληθείς να απαντήσει που οφείλεται η καθυστέρηση, ο εκτελεστικός μηχανικός του τμήματος δημοσίων έργων, Αριστοτέλης Σάββας ανέφερε ότι γίνεται κατηγοριοποίηση των αναφορών.

Χωρίζονται στις αναφορές που πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί παρουσιάζουν κίνδυνο προς τους χρήστες του δικτύου και στις αναφορές που δεν είναι τόσο επικίνδυνες προς του χρήστες προγραμματίζονται

για μετέπειτα επιδιόρθωση με συμβόλαια, με οργανωμένο τρόπο.

«Μπορεί να φαίνεται ότι μόνο το ήμισυ των αναφορών έχει επιδιορθωθεί, αλλά οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί. Μόνο το 1% να εκκρεμεί προς διαχείριση και πρόκειται για τις πιο πρόσφατες που έφτασαν τις τελευταίες μέρες», τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει από ποια επαρχία προέρχονται οι περισσότερες αναφορές, απάντησε ότι πρώτη είναι η Λευκωσία με περίπου 40 %, ακολουθεί η Λεμεσός με 27%, η Λάρνακα με 17%, η Πάφος με 13% και η Αμμόχωστος στο 3%.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 έγιναν 5.919 αναφορές, εκ των οποίων οι 1.437 (24,3%) έτυχαν χειρισμού και ολοκληρώθηκαν, οι 3.252 (54,9%) ανατέθηκαν σε αρμόδια Αρχή ή προγραμματίστηκαν, οι 72 (1,2%) εκκρεμούν για χειρισμό, ενώ οι 1.158 (19,5%) απορρίφθηκαν.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα