FT: Βλέπουν υποψήφιους για Νόμπελ τους Αναστασιάδη-Ακιντζί

Την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, εκφράζουν οι Financial Times.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα τους οι «FT» για το τι συνέβη στο Νταβός υποστηρίζουν πως θα μπορούσαν οι δύο ηγέτες να διεκδικήσουν το Νόμπελ Ειρήνης.

Όπως αναφέρεται

χαρακτηριστικά, «μπορεί στην πρώτη γραμμή να ήταν οι «αστέρες» αλλά στο Νταβός συμμετείχαν και δυο δυνητικοί υποψήφιοι για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κύπρου και ο Τουρκοκύπριος «ομόλογός» του Μουσταφά Ακιντζί».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για την επίτευξη συμφωνίας που θα επανενώσει το εδώ και χρόνια διαχωρισμένο νησί».

Τέλος οι FT επικαλούνται την συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη στην οποία τόνισε πως τα χρήματα δεν είναι το μόνο από τα θέματα που απομένει να συζητηθούν και να λυθούν καθώς η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και οι εγγυήσεις για την ασφάλεια, ακόμη αποτελούν σημείο διαφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα